Nyheter

Byalaget bjöd in till träff: Långasjöns badplats ska rustas upp

Nyheter När vi anländer till Långasjöns badplats i Åker, utanför Skillingaryd, är bryggorna förberedda för att komma i sjön och byalaget önskar att mer riktade insatser görs vid den populära badplatsen. Bland annat ett omklädningsrum, nya skyltar, trappa och bänkar vid grillplats

Ann Erixon och Kent-Åke Svensson diskuterar  [1/17]

Var får man inte campa, får man ställa upp husbilen en natt? Frågorna är många och snart anländer de tyska turisterna  [2/17]

  [3/17]

Tommy tog cykeln till träffen  [4/17]

Andreas Ljung som är arbetsledare vid Arbetsmarknadsenheten noterar Tommy Blombergs önskemål  [5/17]

Åkers Byalag med Tommy Blomberg och Ann Erixon som mötte kommunens tjänstepersoner och vädjade om hjälp till att rusta upp badplatsen "Glöm inte Långasjön"  [6/17]

Var får man inte ta med sig hunden? På stranden eller i vattnet? Dessutom är nog tanken att det ska vara ett rött streck över lilla hunden på skylten  [7/17]

  [8/17]

Bryggornas delar är nästa på plats  [9/17]

  [10/17]

  [11/17]

  [12/17]

Här önskas en trappa ned till vattnet, gärna med en ramp så allt blir tillgängligt för alla  [13/17]

Grillplatsens bänkar behöver rustas upp och det lovade Byalaget att hjälpa till med  [14/17]

  [15/17]

Bryggorna ligger i delar och kan sättas tillsammans. Men de behöver också förankras i botten så att de inte flyter i väg...  [16/17]

  [17/17]

Under årets badsäsong kommer det förmodligen bli bryggor, omklädningsrum, en trappa ned till sanden och ny grillplats. Åkers byalag, med Tommy Blomberg och Ann Erixon i spetsen, träffade kommunens utsände Kent-Åke Svensson och Andreas Ljung arbetsledare från Arbetsmarknadsenheten för att förbereda badgästerna vid Långsjöns badplats inför säsongen. 

Tommy Blomberg från Åkers byalag berättar varför han bjöd hit kommunala tjänstemän:
– Jan-Erik sköter städning och gräsklippning, men vi vill att kommunen ska rustar upp vår badplats. Vattennivån skiljer sig en del här i Långsjön, beroende på dammarna längre upp, och det blir lite lurigt när man ska anlägga en flytbrygga, då bryggan kommer att flytta på sig. Vi har en del önskemål och vi vill se en flerårsplan. Vi önskar att man värderar vår badplats högre och att vi får tillgång till bland annat omklädningsrum.

Kent-Åke Svensson, som är sim- och sporthallchef, ser till att de kommunala badplatserna är i gott skick inför säsongen och nämner:
– Viktigt för kommuninvånarna att det fungerar. Samtidigt som jag förstått att många tyska turister söker sig till Långsjön och framför allt då som uppställningsplats för husbilen.

Vid parkeringen finns en liten skylt där det står att camping är förbjuden och önskemålet om att göra den tydligare, kanske bereda ordentlig plats vid parkeringen. Och vad gäller hundar? En skylt tyder på att man inte får ta med sig hunden på badstranden, eller gäller den bara själva gräsytan… Men det som är mest akut att göra innan badsäsongen tar vid är bryggan. Mellan gräsmattan och vattnet ligger sex stycken bryggdelar som kan, och ska sättas ihop. Att den inte ska flyta iväg behövs förankring göras på ett eller annat sätt, samtidigt som dykare ska säkra vad som finns under ytan. 

– Vi har önskemål om ett omklädningsrum och nya bänkar till grillplatsen, menar Tommy Blomberg och nämner också att en trappa från gräsmattan ned till sanden hade varit önskvärt.

Omklädningsrum finns på de övriga kommunala badplatserna och Kent-Åke ska ombesörja möjligheten till någonstans att byta om innan och efter besöket vid badplatsen. Andreas Ljung som är arbetsledare vid Arbetsmarknadsenheten noterar byalagets önskelista och Kent-Åkes kommenterar. Varje vecka görs en tillsynsrunda vid de kommunala badplatserna så att allt är i sin ordning. 

Vid träffen vid Långsjöns badplats noterades en prioriteringslista: Att få ut bryggan så snart som möjligt, trappa ned till sandstranden som också bör innehålla en slät yta för tillgänglighetens skull, skyltarna ska uppdateras och snyggas till, omklädningsrum ska ordnas och byalaget hjälper till att rusta upp grillplatsens bänkar. 

– Vi har en budget och den mesta delen av detta går till underhåll, så det kanske inte blir så mycket över till annat. Men vi kan också lyfta behovet av mer pengar till våra badplatser till våra politiker, säger Kent-Åke Svensson och är nöjd efter dagens besök vid Långasjön 

Ann Erixon från byalaget flikar in att:
– Jag önskar att vi har en plan för hur vår badplats kan utvecklas, samt att några önskemål blir gjorda innan badsäsongen är över. Vi från byalaget önskar en flerårsplan helt enkelt.

Tommy Blomberg från Åker är mycket nöjd med dagen.
– Viktigt att vi kan träffas här ute och att vi tillsammans ser vad som behövs, och framför allt kan göras här ute för att utveckla badplatsen Långasjön. Jag är väldigt nöjd med dagen, avrundar Tommy Blomberg. 

Telefonnummer och mejladresser utbyttes tjänstemän och byalaget sinsemellan och Kent-Åke summerar eftermiddagen ”Det här blir ett bra samarbete oss i mellan”.

Taggar

Dela


Läs mer

Byalag invigde omklädningsrum vid sjön

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *