Nyheter

Byarums Bruk nominerade till designpris

Nyheter Det är Svensk Form som utser vinnaren i 15 olika kategorier under november månad. Byarums Bruk är nominerade i klassen för aluminium.

Pressbild

De nominerade i varje kategori är framtagna av expertjurygrupper som i fallet aluminium utgjorts av fyra personer med kopplingar till branschen.

Byarums bruk är nominerade med en sittmöbel, Domino, som formgivits av Jesper Design från Jönköping. Förutom vinsten och äran som det medför får vinnaren en prischeck på 10.000 kronor från Svenskt Aluminium.

– Det är en spännande produkt, säger Joakim Ståhl som är VD på Byarums Bruk. Han förklarar att den är som en halv rastplatsbänk som gör den väldigt lättplacerad. Domino har funnits på marknaden sedan januari och det har varit var fart på försäljning redan från start enligt Joakim Ståhl.

– Vi fick en kontakt med en skola i Skåne som, i pandemins tid, ville flytta ut sin matservering. De köpte ett stort antal av Domino för att kunna ha en bra hantering av skolmåltiderna och göra dem coronasäkra.

Vad betyder uppmärksamheten för Byarums Bruk?

– Det är roligt att vårt hantverk uppmärksammas, menar Joakim. Vi har ett bra samarbete med designers, i detta fall Jesper Design, och har skickliga medarbetare som förverkligar idéerna.

Vad händer nu?

– Nu väntar vi med spänning på att tävlingen avgörs och vi hoppas naturligtvis på att vinna, säger Joakim Ståhl. Han berättar att de varit nominerade tidigare men att de aldrig har vunnit. En vinst vore härligt för såväl företaget som våra samarbetspartners, tillägger Joakim. När tävlingen är över sker prisutdelning digitalt och senare kommer alla tävlingsbidragen att visas upp på en utställning.

Taggar

Dela


1 reaktion på Byarums Bruk nominerade till designpris

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *