Nyheter

Byarums Byalag bjöd in till julstämning 

Nyheter Med julmusik, doften av glögg, värmande eldar och besök av tomten bjöd Byarums Byalag in till julstämning i samband med att julgranen i Byarum tändes.

Vaggeryds kommun tilldelar varje år föreningar och organisationer bidrag för att anordna offentliga julgranar på allmänna platser i byarna. Julgranen som lyser upp i vintermörkret är en lika självklar som uppskattad tradition.

I år hade Byarums Byalag bjudit in till stämningsfullt firande av första advent i samband med att julgranen tändes. Arrangemanget lockade många, och särskilt uppskattat var det bland de yngre besökarna att tomten kom på besök med en julklapp till alla barn.

Malin Stjernkvist, som nyligen har tagit över ordförandeposten i Byarums Byalag, är mycket nöjd med arrangemanget. 

– Vi är glada att det kom så många besökare. Det här är ett sätt att skapa en mötesplats, stärka gemenskapen och öka Byarum och de omkringliggande byarnas attraktivitet. Vi har redan planerat för fler aktiviteter framöver, bland annat pubkvällar med musikquiz, det årliga Byaloppet, bastukvällar och en sommarfest. Vi har även en fin boulebana i byn som vi hoppas kommer att användas mer framöver.

Pandemin har gjort att det inte har varit möjligt att arrangera aktiviteter i samma utsträckning, men nu är förhoppningen att återigen kunna träffas.

– Det här blev väldigt uppskattat och vi hoppas att det kommer att bli en ny tradition. Vi ser fram emot att bjuda in till fler arrangemang framöver, avslutar Jessica Ekman Tholle nytillträdd ledamot i Byarums Byalag.

Text: Hanna Forthmeiier.

Stämningsfullt i Byarum  [1/10]

  [2/10]

Molly till vänster och Norah till höger hälsar på tomten  [3/10]

Några ur styrelsen, från vänster: Annika Lengel, Hanna Forthmeiier, Malin Stjernqvist. Längst fram Jessica Ekman Tholle. Bakre Sanna La Fleur. Längst till höger Maria Sandström Låstberg. Johan Karlsson och Marcus Tholle är också med i styrelsen men är inte med på bild.  [4/10]

Eldkorgen är tänd  [5/10]

  [6/10]

  [7/10]

  [8/10]

  [9/10]

  [10/10]

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *