Nyheter

Bygg även på småorterna!

Nyheter Liberalerna är flitliga på att lämna in motioner till kommunfullmäktige. Nu vill Ewa och Atcha att hela kommunen ska leva. Bygg även i småorterna lyder motionen.

Arkivfoto från byggnation i Vaggeryd

–Tanken med denna motion är att hela kommunen ska leva. Nu växer Vaggeryd och man ser att företagen investerar. Men vi ser inte att det händer lika mycket i Skillingaryd och de mindre tätorterna som Klevshult, Åker, Hok, Bondstorp, Byarum eller Svenarum. Det skulle också lyfta kommunen om vi bygger i småorterna. Vi vill att kommuninvånarna ska se att det händer något i övriga orter också. Vi vill att fullmäktige skulle kunna ge direktiv till det kommunala bostadsbolaget att bygga i hela kommunen och inte bara i Vaggeryd. Gör vi det här så har vi en kommun som är attraktiv, säger motionären Atcha Adinda (L).

Hela motionen i sin helhet;

”Fullmäktige har ambitionen att hela kommunen ska leva. Vaggeryd och Skillingaryd ska inte utvecklingsmässigt dra ifrån varandra. Även våra små orter som Klevshult, Byarum, Hok, Åker, Svenarum och Bondstorp ska få utvecklas.

Vi föreslår att; Fullmäktige ger ägardirektiv till det kommunägda bostadsbolaget VSBO att bygga jämnare i de två tätorterna och även ett visst antal i Klevshult, Byarum och Hok som ligger strategiskt bra för pendling både till Jönköping och Värnamo”

Atcha Adinda (L)
Ewa Magnusson (L)

Taggar

Dela


2 reaktioner på Bygg även på småorterna!

Bra förslag. Bygg gärna hyreslägenheter lämpliga för typ seniorboenden. I Hok byggdes många villor under 70-talet. Inom nära framtid kommer dessas ägare kanske vilja sälja av och bo lite enklare och mindre arbetskrävande. Alla kanske inte vill flytta till Vaggeryd / Skillingaryd på äldre dar och väljer då kanske andra kommuner/tätorter om inte möjlighet erbjudes i de mindre orterna i Vaggeryds kommun.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *