Nyheter

Bygg lägenheter på Slätten!

Nyheter Vaggeryds kommun befinner sig i en härlig tid. Tillväxt och framtidstro präglar oss. Inflyttningen till kommunen är rekordstor. Läs debattartikel från M här,

Arkivbild från Slätten i Skillingaryd

Fler företag flyttar hit och nya arbetsplatser skapas. Vårt nuvarande näringsliv expanderar med stärkta affärsidéer, som ger tillväxt och fler anställda.

År 2020 var också ett rekordår i befolkningstillväxt i Vaggeryds kommun. Vi hade den starkaste tillväxten i Jönköpings län. Kommunen fick 257 nya invånare. På tio års sikt har vi ökat med nästan tolv procent. Den största tillväxten, med nästan tio procent, skedde mellan åren 2015–2020.

Detta är ju naturligtvis glädjande och hedrande. Men, det innebär också nya utmaningar i mer planlagd mark. Då det är många barnfamiljer som flyttar hit blir det även ett ökat tryck på våra förskolor och skolor.

Det pågår ett febrilt arbete med att arbeta fram detaljplaner. Vi behöver få exploatera mer mark för bostäder och företagsverksamhet i hela vår kommun. Vi Moderater i Vaggeryds kommun vill ändå lägga i en växel till när det gäller detaljplaner för bostäder i centrala Skillingaryd.

Vi Moderater vill, i samarbete med övriga partier eller tillräckligt många, få till en politisk majoritet för att ta fram en detaljplan för flerbostadshus på slätten i Skillingaryd.

Fördelarna är många med lägenheter på slätten. Det är kommunen som äger marken. Området finns med i översiktsplanen, vilket underlättar när man gör en detaljplan. Slätten är attraktivt och centrumnära. Marken är lättbyggd. Vi Moderater vill med en färdig detaljplan erbjuda företag, som bygger bostäder, att komma in med förslag.

Vaggeryds kommun fick ett lysande exempel på att detta med markanvisningar fungerar. På Götarps hage i Vaggeryd kom åtta bostadsföretag in med spännande förslag.

Ett liknade upplägg för Slätten i Skillingaryd anser vi Moderater är den bästa, snabbaste samt mest kostnadseffektivaste och kvalitetssäkraste sättet att få till nya spännande flerbostadshus i centrala Skillingaryd

Gert Jonsson (M)
Kommunstyrelsens ordförande

Andreas Orre (M)
Ordförande i lokalföreningen

På uppdrag av den Moderata styrelsen och fullmäktigegruppen i Vaggeryds kommun.

Taggar

Dela


19 reaktioner på Bygg lägenheter på Slätten!

Att bygga ut mot Nyholm är bra. Nära till Bullebyn och Sörgårdsskolan. Det är mycket tung trafik på väg 152 och E4:an. Vem vill ha ljudet från den och ljudet från försvarets skjutövningar.

Mycket bra att ni har lyssnat till idéer som inkommit från invånarna i Skillingaryd. Flera av de äldre som vill sälja sina villor behöver kunna flytta till lägenhet, och då gärna hyresrätter, centrumnära boenden både till handel, service och vårdcentral. Dessutom frigörs villor till barnfamiljer.

Mycket bra inlägg och positivt att lägga detta förslag
Dra igång detta snarast så vi kan möta alla arbetstagare som kommer att arbeta på Båramo med boendealternativ.

Ni har mitt fulla stöd.

Ja det låter ju jättebra men hur funkar det i praktiken med granne till försvarsmaktens övningsfält. När de väl flyttat in och det ser bra ut. Tyst och lugnt. I andra änden så rustar försvarsmakten upp med fler övningar och flygande helikoptrar och fordon på Slätten som kommer att störa den fina idyllen. Det låter som en intressekonflikt mellan boende och försvarsmakten.
Här undrar man om detta är prövat och genomtänkt av kommunen. Försvarsmakten tror inte jag kommer att rubba i sin verksamhet då många övningsfält har lagts ner och de som är kvar brukas mer och mer.

En fantastisk avslöjande inlägg från moderaterna och kommunledningen. Man vädjar om att få en majoritet för att göra en detaljplan i centrala Skillingaryd. Att glömmer att man har viktigaste posten med Gert Jonsson som ordförande i kommunstyrelsen dess arbetsutskott samt i plankommitten är visst en ny strategi.
Inlägget avslöjar att man inte kan ta ansvar. I kommunens samhällsutvecklingsprogram är ett av delmålen att årligen genomföra detaljplanarbete för minst 100 bostäder. Programmet utformades får 2014–2018 och är antaget av kommunfullmäktige 2016. Det var vår tidigare kommunchef Bengt-Olof Magnusson som utvecklade detta program. Vad har hänt sen dess utav nytt programarbete? Jo, ingenting. Redan 2018–2019 borde ett nytt samhällsutvecklingprogram ha tillkommit. Vaggeryds kommun kan inte utvecklas genom återkommande politiska hugskott från delar av femklövermajoriteten. Ledande cheftjänstemän bör nu ta aktiva initiativ så ett ständigt pågående detaljplanearbete kommer till stånd. Vi behöver också ett förnyat programarbete för att klara hela samhällsutvecklingen inom hela kommunen

Det är många över 80 år som bor i villor
Tror att många vill ha det lättskött då är det hyra som gäller

Att bygga hyres-och bostadsrätter på Slätten är ett riktigt dåligt förslag. Olämpligt både för barnfamiljer och andra då det å ena sidan finns Hemköp med trafik till och från butiken, sedan har vi vägen ut mot CirkleK och avfart mot E4an där det också är mycket trafik och så skjutfältet och Skillingaryds läger på andra hållet. Varför måste all byggnation koncentreras till centrum? Många vill bo i utkanten av samhället med mera naturnära läge och den möjligheten finns inte idag om man inte vill bo i hus. Att bygga ut mot Nyholm är det absolut bästa förslaget för att ge människor valmöjligheter samt att se till Skillingaryds utveckling!

Det är väl bättre att fixa parkering till de boende på Artillerigatan och Södra vägen. Istället för att bygga till folk som, kommer gnälla över att det övas på fältet. Tänk till lite istället!
Jätte bra idé att bygga västerut mot Nyholm.
Kommunen kan ju börja bygga klart cykelvägen till Tofteryd först, innan de börjar till Klevshult.

Nu får moderaterna lugna ner sig och i fortsättningen hålla sig till en ideologi. Blir väl inget bra att bygga för barnfamiljer på Slätten. Ni vågar ju inte ens satsa på att hålla skollokaler i egen kommunal regi i Götaforsområdet. Där föreslår ni att en omstående ska äga byggnaden och sedan ska kommun betala höga hyror i många år framöver. Nu säger ni att det är en fördel att äga. Sätt ner bägge fötterna och bestäm er. I vår kommun med mark och byggnader ska vi äga själva.

Jag fattar inte att Gert Jonsson inte fattat att han är kommunstyrelsens ordförande. Det är bara att bygga Gert. Hoppas att du vet att du har majoritet i Vaggeryds kommun.

Börja bygga omgående i Skillingaryd

Låt ord bli till handling. Ge också Vsbo i uppdrag att bygga en del av området. Det får inte bli för många bostadsrätter.
Låt masi eriet rulla igång omgående.

Ett bra förslag som det inte borde vara svårt att få politisk enighet omkring.

Detta har man och många med mig sagt i flera år och nu får man hoppas på att det blir verklighet.

Ett mycket bra förslag! Området kräver en områdesbeskrivning med hänsyn till den kulturella miljön, vid en eventuell markanvisning.
Viktigt att Västra lägret görs synlig från Södra vägen!

Det var det vettigaste jag läst på länge.
Bra förslag.
Gärna både bostadsrätter och hyresrätter.

Bygg ut i Skillingaryd västerut mot Nyholm. En cykelväg mellan Klevshult och Skillingaryd är inte fel. Kanske lite fler tomter i Åker om det nu ska finnas en skola där är det inte fel med fler barnfamiljer. Få Vägverket att göra något av väg 152. Räta ut den, bredda den och gör lite parkeringsplatser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *