Nyheter

Bygg ny sim-och sporthall – men centralt

Nyheter Linus Persson debatterar en ny sin- och sporthall.

För några dagar sedan kunde man läsa här på Skillingaryd.Nu att sim- och sporthallen i Vaggeryd är i stort behov av renovering. Inte första gången man läst detta. För några år sedan renoverades Skillingaryds simhall för åtskilliga miiljoner. De båda simhallarna har gjort sitt. Det är dags att riva dem och bygga nytt.

Nu måste det bli slut på renoveringar. Det ärdags att riva eller spränga båda simhallarna och bygga en ny och ordentlig, typ den som i Sävsjö.

Då kommer genast frågan om lokalisering. Många kommer att säga Götaström, vilket jag är helt emot. En simhall passar inte in på ett industriområde och alla måste använda bil för att komma dit. Alla skolbarn från hela kommunen måste bussas med otroliga kostnader för kommunen.

Nu kommer förslag ett från mig: Vet att jag inte våga visa mej ute i Skillingaryd efter detta. Att jag få söka politisk asyl i Götafors, Jorarp eller Torsbo.

Bygg en helt ny simanläggning, typ den i Sävsjö där Vaggeryds sim- och sporthall ligger. Bygg typ en ny gymnastik- eller sporthall utan publikplatser, för det finns i Skillingaryd. Helt klart är Vaggeryd den bästa platsen för en ny arena med tanke på närheten till stationen och kommunala färdmedel. Det kan inte Götaström erbjuda.

Enligt min farbror Kjell Persson äger kommunen mycket mark på Slätten i Skillingaryd. Men det alternativet kommer att ta många, många år att få igenom innan militären godkänner. Men det kanske vore ett alternativ för Kenth Williamsson och Gert Jonsson att lägga fram för militären: att lägga fram för att få ett fast kompani, regemente eller garnison.

Sammanfattning. Sluta att renovera våra förbrukade simhallar och bygg en ny centralt. Inte på industriområdet Götaström

Linus Persson

Taggar

Dela


7 reaktioner på Bygg ny sim-och sporthall – men centralt

Krävs ett omtag i Vaggeryds kommun.
Där man ser över behovet för framtida femensamhetsanläggningar. Kanske är det väster om järnvägen vi ska växa närmare varandra.
Gemensamma anläggningar i vackra Duveled och därmed skapa förutsättningar för tät lokaltrafik mellan Vaggeryd och Skillingaryd. Bygga för en bra och miljövänlig logistik i kommunen. Kräv långsiktig planering för att bygga en långsiktig och miljövänligsamhällsutveckling. Det har vi inte idag, då allt blir panik och därmed inte optimalt och väldigt dyrt.

Dock de skulle ta år för dom att bygga upp en ny sim- och sporthall och om tar bort den i Vaggeryd försvinner både hela Hjortsjöskolan förmåga att utvisa idrott på mer än halva läsåret och Fenix förlorar sin tillgång till att undervisa simningsdelen i idrottskursen. Sedan hur blir det med WAK? Flera hundra medlemmar som gymmar varje vecka, mig själv inkluderad. Sedan är det också pingis där nere om jag inte har fel. Var ska allt detta ta vägen när man bygger en ny sim- och sporthall?

Förutsätter att föreningarna i sporthallens källare är med i en eventuellt ny sporthall. Då vi (WAK) är 700 medlemmar samt pingis och thaiboxningen summa ca 1000 personer som aktiveras i källaren! Där är verksamheten i sporthallen om man ser till allmänhetens verksamhet!

Jacob. Klart att det blir problem under en eventuell nybyggnadstid. När det gäller de två breda sporterna pingis och WAK tänkte jag väl inte till riktigt. Men det står många tomma kvadratmeter i Flextronics gamla lokaler i Skillingaryd. Vet inte om takhöjd och liknande är passande för pingis och atleter. Men det kanske vore ett alternativ och även att få Skillingaryds bowlinghall att flytta dit. En restaurang kanske kunde etablera sig där och då får vi ytterligare ett arenacentrum och lokalerna ligger inte långt från allmäna kommunikationer

Mycket bra idé. Jag skulle tycka det var värt hur mycket som helst med en ny arena i Vaggeryd.

Behovet som jag ser det är följande,

Ordentligt gym, komunens idag är under all kritik
Gymnastiksal (utan publik)
Äventyrsbad likt Sävsjö
Litet café
Bordtennishall

Känns som en vek bortförklaring.

Säg som det är istället Linus, du har alltid velat ”fly” till Vaggeryd, med eller utan badhus.

För övrigt håller jag med om att det borde byggas ett nytt badhus.

Mest nöjd över debattartikeln är jag över att Linus äntligen uppvisar förkärleken han alltid haft för Vaggeryd.

Ska vi höja skatten för att finansiera detta?
Har gjort en egen dock liten undersökning angående att höja skatten för att ex finansiera ett sådant bygge och har INTE fått ett enda nej dock är det ok om man får något för höjningen ex ny sim/sporthall som ger mervärde åt kommuninvånarna. Sverige 2019 är människor aktiva på sin fritid vilket inte har analyserats i befolkningsökningen som vi har…….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *