Nyheter

Bygg rejält mellanstadie i Vaggeryd

Nyheter Lokalplan för kommunens förskola och skola gjordes för ett år sedan. Redan nu ska den uppdateras och ett flertal nya punkter moderniserar lokalplanen för nuvarande behov. En av punkterna var nybyggnationen av Hjortsjöskolans mellanstadie – Bygg rejält, var nämndordförandes kommentar om framtiden på skolområdet

Arkivfoto: Martina Ojala

Kommunen växer och nu blickar barn- och utbildningsnämnden mot år 2045. Kommunen växer med 970 barn på 15 år. 

Både förskolan och skolan i Vaggeryd är trångbodda och det är just i Vaggeryd som den största ökningen sker. Vid barn- och utbildningsnämndens sammanträde i veckan diskuterades lokalplanen. 

Vi startar med förskolan i Vaggeryd…
– Vi har på senare tid sett ökning av barn och att det inte räcker med de lokaler som finns. Nu kommer kunskapsförskolan in på Östra Strand och hjälper till en del, men vi i nämnden föreslår att förskolan Fritiden byggs till så att den innehåller fyra avdelningar samtidigt som vi renoverar Nyckeligan. Vi får se om kommunstyrelsen håller med oss.

Grundskolan i Vaggeryd är nästintill bristningsgräns när det kommer in fler barn från landsbygden.
– För det första är det stort antal barn inom förskolan som kommer att gå i Vaggeryd framöver. Just nu har vi inte mycket barn i F-3, men det kommer. Frågan är var vi ska bygga. Vi har både Götafors nya skola och Yggens nya skola, båda F-3. Men dessa lokaler har vi inte tillgång till nu utan det här dröjer några år. 

– Vi diskuterade mycket hur vi ska göra på Hjortsjöskolans område. Godkänns rivningen så vill vi att man bygger en rejäl skola på platsen. Idag går eleverna både här och där och vi har lämnat in en önskelista på hur vi vill att det ska se. Eftersom mellanstadiet är utdömd lokal kan vi göra ett rejält omtag i lokalplanen, tycker vi, menar Jenny Larsen (KD) och visar upp sin önskelista. 

En ny skolbyggnad har en lång process framför sig…

– Ja, först ska vi få in detta i lokalplaneprocessen och sedan i en lokalgrupp. Därefter går det till budgetberedningen så det är en lång väg innan pengarna kommer oss tillhanda. Men det här är, som sagt tidigare, vår önskelista på hur skolområdet i Hjortsjö ska se ut framöver. 

Taggar

Dela


2 reaktioner på Bygg rejält mellanstadie i Vaggeryd

Betalar gärna för detta genom skattesedeln, men då ska det gå till skolomsorgen i Vaggeryds kommun och inte något konstprojekt längs med E4:an eller något annat hittea-på-projekt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *