Nyheter

Bygg två konstgräsplaner

Nyheter I takt med att ökat antalet medlemmar i fotbollsföreningarna i Vaggeryd och Skillingaryd lämnar Vaggerydsbon förslag om att bygga två konstgräsplaner för sjumannafotboll, en i vardera ort.

Arkivbild

I medborgarförslaget som skickades in till kommunfullmäktige finns att läsa; ”Vaggeryds kommun ligger långt efter andra kommuner i Sverige för att vi endast har en konstgräsplan och den främst för seniorlagen i kommunen. Båda föreningarna, i Skillingaryd och Vaggeryd, har 15 – 20 ungdomslag som har ett stort behov av träningstider även under vinterhalvåret oktober till mars.

Sporthallarna är oftast bokade av innebandy och handboll så det argumentet finns inte. Det är heller inte lika vanligt som det är förr att barn håller på med två sporter längre, så det argumentet håller inte heller. Det skulle vara en klok investering av kommunen att anlägga dessa två konstgräsplaner.

Boerende på var de anläggs så kan kanske till och med skolorna använda dessa eller bara frambringa spontanidrott.

Ska de 400 – 500 barnen som spelar sjumannafotboll inte ha en chans att utveckla sig och i sin träning bli en del av ett lag och de värderingar som lagidrott frambringar som blir en stor gagn för samhället i stort?”

– Ni har nu chansen att besluta att detta görs och vi ska inte bråka om var planerna ska vara för jag är helt övertygad om att styrelsen för Vaggeryd och Skillingaryds föreningar minst har två förslag till er om ni väljer att bygga. Mitt egna förslag är den befintliga gräsplanen utanför sporthallen i Vaggeryd och det ger även fördelar rent cykelmässigt för många barn i Vaggeryd då detta blir närmare än till idrottsplatsen. Eftersom jag inte bor i Skillingaryd har jag svårt att ge något vettig förslag där, men det löser sig. Jag önskar att ni röstar ja till detta så att någon kan skriva, när föreningarna firar 150 år att det var kommunpolitikerna som gav förutsättningar för fotboll även för barn, kommenterar Vaggerydsbon som lämnade in sitt förslag.

Förslaget godkändes av kommunfullmäktige och lämnade över till kultur- och fritidsnämnden för beredning.

Taggar

Dela


6 reaktioner på Bygg två konstgräsplaner

En 11-manna i Skillingaryd vore väl kanon, för att göra plats åt alla.
Samt en 7-manna behövs i Vaggeryd, alla ungdomslagen får ju inte plats för tillfället.

WIK i toppen, högsta farten uppåt!

Om man bygger en 11-mannaplan i Skillingaryd så minskar trycket på Vaggeryds plan. Då borde de flesta som vill bedriva träning när det inte är grässäsong kunna göra det. Två planer borde räcka till SIS, WIK, KSK och HIF.

Visst att Kleshult och Hookt ”tar” tider där. Men den är väl hela kommunens plan? Kan säga att vi i Klevshult är mellan 15-20 barn varje vecka 2 dagar i veckan – plus matcher (när det får börja spelas på allvar)
Så även ”lillebror” skulle bli glad över en plan.

Linus om man slår ut det på antalet lag varje förening har så är det ju rimligt att WIK och SIS får konstgräsplaner i närhet. Hook och Klevshult i all ära men de har tagit tider på den befintliga konstgräset med 4-8 spelare som tränar… Förslaget är konstgräs till ungdomslagen.

Jag håller med dig Linus. Varför Vaggerydsungdomarna inte får plats på den gemensamma konstgräsplanen i Vaggeryd, är att alla fyra föreningarna utnyttjar den.
”Kantarn”

En 11-mannaplan i Skillingaryd till tack och en varsin sjumannaplan till Klevshult och Hok. Det finns ju faktiskt fyra fotbollsföreningar i kommunen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *