Nyheter

Bygg ut Furugården

Nyheter I en motion till kommunfullmäktige lämnar Empartiet förslaget om att kommunen ska omgående projektera för att bygga ut Furugården, och riva befintlig byggnad längs Storgatan, i Vaggeryd

Befolkningen ökar i snabb takt i kommunen och Empartiet med Lennart Karlsson i spetsen har, med anledning av befolkningsökningen, lämnat in en motion till kommunfullmäktige. 

– Kommunen måste vara på tårna och kunna svara upp på de utmaningar som kommer när befolkningen ökar. Det kommer att medföra en ökad äldre befolkningsgrupp, menar Lennart Karlsson som i dagarna lämnar in motionen. 

I motionen finns att läsa att Empartiet vill bygga ut Furugården och den delen som ligger söderut vid avdelningen Eken längs Ekgatan i korsningen Storgatan. Samt att den äldre befintliga byggnaden längs Storgatan rivs. Östra skolans ytor kan bli en stor och ypperlig parkering. 

– Därför föreslår vi i Empartiet att kommunen börjar projektera så snart som möjligt på att bygga ut Furugården enligt ovan, avrundar Lennart Karlsson (EMP). 

Arkivfoto

Taggar

Dela


5 reaktioner på Bygg ut Furugården

Är det inte bättre att renovera och öppna de två tomma avdelningarna på Kastanjen först?

Vi fyrtitalister, som kallats för proppen Orvar, köttberget och jag vet inte allt, kommer inom en inte allt för avlägsen framtid att knacka på dörren till Furugården och då förväntar vi oss att det finns plats. Kommentarer som ”vi såg det inte komma” duger inte.

Vilken del vill ni riva Furugården ligger väl inte i någon korsning till Storgatan. Den delen som ligger närmast är ju relativt nybyggd behöver renoveras helt klart men inte byggas till. Sedan står två avdelningar redan tomma kanske vore en idé att få igång dom först innan man river och bygger ut för helt klart finns det en kö efter platser dit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *