Nyheter

Bygger inte om skolgården nu

Nyheter Tidigare beslut upphävdes när det gäller medborgarförslaget om att rusta upp skolgården vid Hjortsjöskolan i Vaggeryd

Arkivbild från lekplats i kommunen

Ett medborgarförslag inkom i augusti 2019 där man önskade att bygga om skolgårdarna vid Hjortsjöskolområdet i Vaggeryd då man kunde skapat en dynamisk skolgård där alla åldrar möts. Framför allt anläggningar som är till äldre barn. Då fick tekniska nämnden medborgarförslaget på sitt bord och begärde således pengar för att kunna åtgärda skolgården i intention i medborgarförslaget och utifrån barn- och utbildningsnämndens utredning för att höja kvalité på skolgården. Tekniska nämnden uppmärksammar kommunstyrelsen på behovet av utökning av skolområde i gällande detaljplaner för att undvika tillfälliga bygglov för skolbyggnader och skolgårdar som avses permanentas.

– Ja, vi var lite för snabba vid förra nämndmöte i kombination med att de hade frågat lite otydligt eller om det var vi som inte förstod. Vi drar tillbaka vårt svar då man bygger om skolan i detta. I det gamla beslutet vi lämnade hade vi några punkter som vi ville ha svar från barn- och utbildningsförvaltningen först innan vi kan lämna besked, säger Jerry Karlsson (L) ordförande i tekniska nämnden.

Tekniska nämnden rekommenderar i övrigt att man följer den föreslagna prioriterade ordningen;
1. Översyn av skolorganisationen på Hjortsjöskolan, vilka stadier ska finnas på skolan.
2. Träskolans framtid
3. Detaljplan som stödjer skolområdet
4. Iordningställ byggnader utifrån behov
5. Kvalitetshöjande åtgärder skolgårdar

Taggar

10 reaktioner på Bygger inte om skolgården nu

Högstadiet på Fågelforsskolan har heller ingen vidare skolgård. Asfalt, grus och två basketkorgar. Oj jag glömde rinken som ingen använder.

Louise
Finns det en rink i Skillingaryd?
Vi har länge efterfrågat en rink till Vaggeryd.
Används inte riken i Skillingaryd så tar vi gärna upp den till Vaggerydsbarnen

Inte ens grusgropen finns kvar på Fågelfors men det är väl ingen förlust. Undrar vad den kostade en gång?

Om jag fattat rätt så åkte vaktmästarna runt på skolgårdarna och stängde av gungor och sådant som inte tekniska har åtgärdat. Tydligen är förfallet så stort att det är farligt.

Sant det du skriver Läsare. Linbanan som finns på Hjortsjöskolan har varit trasig i över ett år. Eleverna får åka på den trasiga utan några reaktioner för att olyckor kan vara framme då den inte är säker. Likaså lektornet i trä togs bort för längesedan den var helt rutten. Kvar blev en plats av sand. Rinken gjord av trå är minst lika dålig.

Helt otroligt hur det bara få se ut som det gör på denna skola. Under all kritik.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *