Nyheter

Byggklart på Nestors nästa år

Nyheter Ska 2018 bli året då åkermarken vid Götarp, det som också kallas Nestors,  i södra delen av Vaggeryd börja bebyggas? Mycket pekar på det.

Bostadsbyggandet i Vaggeryd har under 2017 stannat upp trots stor efterfrågan på tomtmark. Visst byggs det nya borätter söder om Hjortsjön och villor på Västra strand. Men i övrigt är tillgången på tomtmark mindre än efterfrågan. Därför kommer även små områden med mark för bostäder, som Lyckornas och Götarp, att behöva användas för villor.

– I princip finns det inte en ledig tomt i Vaggeryd. Därför är det viktigt att vi kommer fram med Götarp, konstaterade kommunstyrelsens ordförande Gert Jonsson (M) efter decembermötet med kommunstyrelsens arbetsutskott.

Då godkändes resultatet av samrådet så att förslaget till detaljplan för Götarp kan ställas ut på granskning.

Redan när arbetet med den nya översiktsplanen inleddes kring 2010 dryftades hur åkermarken bäst kan användas.
Oenigheten var stor och den minskade inte när dåvarande stadsarkitekten Jan-Olof Olson berättade att man borde kunna bygga femvåningshus på området.
En namninsamling våren 2012 med 404 underskrifter stoppade dock alla sådana tankar.

Nu blir det som högst tal om tvåvåningsbyggnader. Ett tag var det också tal om att ändra sträckning på Södra Parkvägen ned mot skjutfältsgränsen och senare om att bebygga markremsan mellan villorna på Masmästaregatan och Södra Parkvägen.
Men detta område, kallat område tre, kommer att lämnas i fred. Kvar till tomtmark blir bara åkermarken söder om Södra Parkvägen. De betande djuren som är så omtyckta gäster sommartid får hålla till godo med hagarna i sydväst mellan skjutfältet och kraftstationen.

De efterbetande djuren får ge plats för villor.

Område tre stryks i det slutgiltiga förslaget.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Byggklart på Nestors nästa år

Var ska morgondagens jordbruk bedrivas eller behöver inte framtidens Vaggerydsbor äta?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *