Nyheter

Bygglov för 24 lägenheter

Nyheter Detaljplanen Karlsborg, som vann laga kraft för något år sedan, fick i går bygglov.

Karlsborg blir 24 lägenheter. Arkivfoto

24 lägenheter blir det på tomten Karlsborg vid Karlavägen i Vaggeryd. Det är Vsbo som ansökt om bygglov hos miljö- och byggnämnden. 

– Vi beviljade bygglovet. Det är en liten avvikelse när det gäller balkongerna, men vi godkände ansökan, säger Peter Sjöberg (M), ordförande i miljö- och byggnämnden.

Totalt kommer husen att innehålla 24 lägenheter, åtta garageplatser, cykelförråd och 17 parkeringsplatser. Detaljplanen vann laga kraft våren 2018, den anger att högsta byggnadshöjd får vara 15 meter och maximalt fyra våningar samt att balkonger och uteplatser ska vara inglasade. 14 grannar har tillfrågats där merparten inte har några synpunkter. Dock har en granne påtalat att det inte finns några redovisade gästparkeringar och en av grannarna yrkar att fördröjning av dagvatten ska ske innan utsläppet sker i det kommunala ledningsnätet.

Taggar

Dela


4 reaktioner på Bygglov för 24 lägenheter

Hellre att de bygger ett zoo än det här. De får gärna bygga lägenheter någon annanstans, men inte som när de bara bygger höger och vänster utan någon som helst överblick. Det här är ett villaområde och så så ska det förbli 300 år till. Vi köpte våra villor här för en anledning. Hade vi velat bo som i Råslätt så hade vi bott där. Du som inte verkar ha något problem med det får gärna flytta dit. Man bygger inte bara så där och förstör för alla andra. Jag är också glad för att Vaggeryd utvecklas men då ska det byggas på rätt sätt.

Jag förstår inte hur de kan få bygglov att bygga lägenheter här då det verkligen inte är rätt plats för det. Det här området är ett villaområde och så har det varit över 30 år. Att det nu ska komma en massor av nytt folk och skapa oväsen här gör mig riktigt förbannad. Vilka grannar som inte säger ifrån och accepterar det här, helt sinnessjukt. Skyll er själva sedan säger jag bara med en massa oväsen som kommer att skapas här.

Men snälla det är inget zoo de ska bygga, jättebra med nya lägenheter. Dags för nya förändringar efter 30 år. Vaggeryd kan inte stanna i tiden. Vad är det för påhopp på människor som bor i lägenhet, att de ska väsnas och hålla på. Ser framemot förändringar i Vaggeryd.

Varför ändrar man detaljplanen så att Vsbo får bygga 15 meter högt och fyra våningar? Husen bredvid i samma område och samma detaljplan får avslag när de vill inreda vinden på sina 9–10 meter höga hus med bara två våningar.

Nu har vi en detaljplan efter förändringen som gjordes för Vsbo:s skull där endast ett hus i område får vara 15 meter och fyra våningar och alla andra runt om får bara vara tio meter och två våningar. Men det ändras inga detaljplaner när privatpersoner ber om att få inreda vinden i husen bredvid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *