Nyheter

Byggnationen av Götafors skola är lagd på framtiden

Nyheter Under senaste sammanträdet med kommunstyrelsen presenterade arkitektfirman hur Götafors skola kommer att se ut. Den dagen skolan kommer byggas

Så här kommer Götafors skola att se ut

Värnamoarkitekterna presenterade sitt förslag om hur nya Götafors skola ska se ut i framtiden vid kommunstyrelsens sammanträde.

– Vi kommer tillbaka om en idé, till kommunfullmäktige, om en framtida skola vid Götafors där vi bevarar den äldre delen. Arkitekterna har hållit ner höjderna och den gamla skolan är bevarad i mitten. Matsal finns på baksidan. När vi gör det här är det färdigbyggt på tomten och det finns inte plats för mer framöver, säger Gert Jonsson (M) ordförande i kommunstyrelsen.

Från början äskades 30 miljoner kronor till nybyggnationen av skolan i Götafors. Men när börjar byggnationen?

– Vi har satt 0 kronor både till Götafors- och Sörgårdsskolan i nuläget. Jag tror och hoppas att dessa bägge prioriterade skolprojekt blir av på ett eller annat sätt. Det är vårt grunduppdrag att klara skolans behov. Tidigare var det satt 30 miljoner kronor till Götafors och jag är tydlig när jag säger att den summan är för lågt räknad. Men vi hade många olika projekt som vi alla ansåg viktiga. Nu får vi vara mer realistiska, prioritera hårdare och ta fram en prisbild som håller hela vägen och som är allt inkluderat. Vi är inte där än och det krävs många timmars politisk överläggning. Jag vill inte i nuläget låsa något som kan uppfattas löfte eller krav, jag vill att vi kommer framåt med ett steg i taget för vår kommun behöver bra och fungerande skolor till våra elever, avrundar Gert Jonsson (M).

Taggar

7 reaktioner på Byggnationen av Götafors skola är lagd på framtiden

Sluta larvet och riv den gamla delen.
Det blir billigare och ger det utrymme som krävs för eleverna både inomhus och utomhus.

Stig Svensson (SD)

Man säljer tomter på västra strand i mängder men prioterar bort infrastrukturen. Först skulle en ny skola 1-6 byggas, det beslutet ändrades till att bygga ut Götafors skola… nu ingenting. Det är faktiskt skamligt att politiker inte håller sina löften. Folk har ju köpt tomter o byggt hus utifrån dessa löften. Enkel logik säger också om man släpper 25-40 tomter flyttar en del barnfamiljer dit o då måste även infrastrukturen prioteras. Vaggeryd verkar lida av växtvärk, men säljer gärna tomter o röjer bort skogsområden

Ni säljer tomter till höger och vänster men glömmer den lilla detaljen vart alla barn ska få plats i skolan? Det är trångt som det är idag! Sälj inte fler tomter om ni inte samtidigt kan lösa platsbristen!

Skolan är överfull o arbetsmiljön bedrövlig. Ombyggnad behövs nu. Och vad är vitsen med att behålla den gamla byggnaden? Bygg för framtiden o satsa på en modern o ändamålsenlig skola med bra arbetsmiljö för elever o personal.

98kg man
Skillingaryd skulle också växa om politiken skapade förutsättningar genom att fixa tomter, och då kommer ju behoven att finnas.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *