Nyheter

Byggplaner kan förverkligas

Nyheter I vår artikel i går berättade vi om problem med byggnation i kommunen men det kommer under 2023 att finnas byggklara tomter.

Vsbo har köpt Musikcentralen och huset ska rivas för att ge plats för nya lägenheter. Arkivbild. Foto: Martina Ojala

Satu Jonsson. Arkivbild

Byggplaner kan förverkligas
I vår artikel i går berättade vi om problem med byggnation i kommunen men det kommer under 2023 att finnas byggklara tomter.
Just nu jobbas det för högtryck med att arbeta om detaljplaner så att det kan byggas bostäder i såväl Hok som Skillingaryd och Vaggeryd.

I Hok är målet att 24 lägenheter ska kunna påbörjas i ett nytt område alldeles norr om samhället. Just nu pågår vägarbeten med mera på platsen.

I Skillingaryd är det aktuellt med 24 lägenheter i kvarteret Smultronet vid Kvarngatan. Här kan det dock bli en försening.

Kommunala bostadsbolaget Vsbo äger sedan 1 december tidigare Musikcentralen i SKillingaryd och i ett vinkelhus hoppas man få plats med 32 lägenheter.
– Vi har bostäder intill och det går att samordna med parkeringsplatser med mera. Vi tror att är där vi snabbast kan få igång en byggnation, säger vd Satu Jonsson.
Det behövs först rivningslov med mera.

I Vaggeryd ligger tomten Karlsborg vid Frideborgsvägen – Karlvägen närmast till hands. Vsbo har redan höghus i kvarteret Tor men att bygga ett nytt sådant är en tuff uppgift då det skulle handla om ett hus med ett 80-tal lägenheter.

Alla kostnadsökningar bromsar dock alla byggplaner. Förhoppningsvis blir det bättre tider framöver.

Det har länge funnits en skylt om byggnation intill Karlvägen i Vaggeryd och under 2023 kanske det blir byggnation.

Taggar

Dela


1 reaktion på Byggplaner kan förverkligas

Bygg hyreshus med garage inunder hustet med hiss upp till lägenheterna . Det räcker med att gräva ner halva höjden på garaget så får man upp nedre våningen med mindre insyn . Det tror jag skulle uppskattas av många.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *