Nyheter

Byggrusch ger plus i kassa

Nyheter Vid miljö- och byggnämndens senaste sammanträde gicks föregående års kassa och det blev ett ett stort plus tack vare byggruschen

Arkivfoto. Stor byggrusch i kommunen ger plus i kommunal kassa

2,6 miljoner mer än förra året och det ser ut som att den totala kassan slutar på 3,7 miljoner kronor hos miljö- och byggnämnden som har den minsta budgetkassan av kommunala nämnder. 

– Vi ser att antalet ärenden har ökat. För fyra år sedan hade vi 1 110 ärenden totalt i nämnden, både när det gäller miljö och byggärenden och förra året var antalet ärenden 1 725. Så vi ser att antalet ärenden har ökat. Men tack vare trycket på Båramo, Stigamo och Vaggeryds logistikpark får vi ett bra plus i kassan, säger Peter Sjöberg (M) ordförande i miljö- och byggnämnden. 

Magnus Dauhn, vice ordförande i nämnden, kommenterar: 

– På miljösidan ligger vi efter. Vi har en del vakanta tjänster och det är inte så bra. Men för kassan är det bra för då blir det plus. Men det är plus av ”fel skäl”, menar Magnus. 

Miljö- och byggnämndens ledamöter godkände verksamhetsberättelsen samt bokslutet för 2021 och lämnade över densamma till kommunfullmäktige. 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *