Nyheter

(C) nöjda med regionlistan

Nyheter Centerpartiets nya regionlista för GGVV är nu klar efter nomineringsstämman i Hillerstorp under gårdagskvällen.

Centerpartiets nya regionkrets Gnosjö, Gislaved, Vaggeryd och Värnamo hade i går kväll sin första nomineringsstämma inför regionvalet.

Ett 70-tal medlemmar deltog varav 45 var ombud.

Mötet inleddes med sjukhusdirektören Agneta Ståhl (medicinsk vård), Kjell Ivarsson (kirurgisk vård) samt Michael Edblom (psykvård) samtalade om framtidens vård på ett mycket inspirerat sätt vilket fick de närvarande entusiastiskt engagera sig i frågeställningar. Poängen var vikten att fokusera på tre akutsjukhus. Men samtidigt inse att olika sjukhus har olika speciella kvalitéer då expertis måste få möjlighet att arbeta i större numerär för att öka kompetensen och även forskningsinsatser.

För första gången skulle nu det nya valkretssystemet slå igenom. En valkommitté har arbetat under de senaste månaderna för att ta fram 30 namn fördelat mellan dessa fyra kommuner. Ingen enkel resa då det skiljer stort i befolkningsunderlag. En lista lades fram och med smärre justeringar från Gislaveds sida fastställdes stämman listan. En av principerna var att på de fyra första platserna ska det finnas förslag från samtliga kommuner. Väl införstådda på att kryssningsförfarandet kan ändra om en del, då Värnamo och Gislaved har makt att förbättra sina positioner. Men sådan är demokratin. Alla var dock mycket nöjda med utfallet.

Topp tio på listan till regionen är; Carina Johansson, Johan Malm, Inga-Maj Eleholt, Nichitelea Razvan Ionut, Annelie Hermansson, Pelle Philip, Raymond Pettersson, Henric Ulfsax, Ing-Marie Karlsson och Bengt Petersson.

Regionlistan klar

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *