Nyheter

Café Fenix kan få utvecklas

Nyheter Ett medborgarförslag inkom där man önskade att utöka kundkretsen och skapa fler möjligheten vid fiket på Fenix. Barn- och utbildningsnämnden sa nej, kommunstyrelsens arbetsutskott sa ja.

Kanske en räksmörgås på Fenix?

Det ingick inte i kostverksamhetens uppdrag, sa barn- och utbildningsnämnden och avslog medborgarförslaget. Tekniska nämnden lämnade inga synpunker förutsatt att det inte kräver om- eller tillbyggnad vid Fenix. Nu har medborgarförslaget om att utveckla fiket på Fenix anlänt till arbetsutskottet i kommunstyrelsen där politikerna fick tänka till…

– Ja, det här är lite svårt. Man säger att man vill öppna upp Fenix som är en fantastisk fin plats. Barn- och utbildningsnämnden, som var remissinstans, sa nej till förslaget. Men det finns så mycket spännande och gott i det här att det är svårt att avstå. Så därför säger vi inte nej just nu, utan vi vill ha in mer underlag till kommunstyrelsens sammanträde, säger Gert Jonsson (M), ordförande i kommunstyrelsen.

Kommunstyrelsens arbetsutskott är ett beredande organ och förbereder för besluten i kommunstyrelsen, där det oftast blir som beredningen har föreslagit. Kenth Williamsson (S) kommenterar på följande sätt: – När det finns ett engagemang så får man ta tillvara på idéerna, men det finns dock frågeställningar som kvarstår. När vi får mer underlag till beslutet, blir det säkert ett positiv besked.

Frågan om utökad caféverksamhet drar nu alltså vidare till kommunstyrelsen, där frågorna från politikerna rätas ut.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *