Nyheter

Campingen i Hok har gått under radarn – även för stormen Hans

Nyheter ”Det är ett härdat släkte” säger ägaren Anna om hennes tältgäster som trots stormen Hans ändå fyllde naturcampingen i Hok.

Det är Anna och hennes man Daniel som nu driver naturcampingen i Hok. 2013 tog de över efter Daniels föräldrar och sedan dess har de byggt till tre stugor och ett servicehus som invigdes nu i somras.
– Det var riktigt bra för många har kunnat sitta här under när det regnade som värst, säger Anna.

Hon hade märkt av stormen Hans på söndagen och sedan på måndagen hade de åkt iväg på egen semester men trots det var de aldrig oroliga.
– Vi fick hela tiden uppdatering kring läget på campingen och trots stormen så var det många som stannade och campade. Jag är väldigt fascinerad över tält-släktet, exempelvis var det många barnfamiljer som var ute och tältade även när det regnade som värst.

När man kör in på den lilla asfalterade vägen och landskapet skiftar från skog till äng och sedan till en liten glänta med några stugor så förstår man varför det har fått namnet naturcamping.
– Egentligen är det inget speciellt koncept, förutom att du kan komma när du vill, ställa upp din husvagn eller slå upp ditt tält på valfri plats och sedan själv checka in på kvällen. Vi märkte ju dock av att det blev lite fler bokningar av stugor än folk som tältade under regnperioden.

Inte heller fylldes campingen med vatten utan naturen tog själv hand om det. I skogen har de även grusat upp platserna så där rann det undan bra och på resterande platser så sjönk det snabbt ner i marken.
– Det blev ju lite lerigt just där bilarna åkte men inget som egentligen påverkade. Jag har hört om andra campingar här omkring som har haft värre problem.

I början av sommaren var det ”lite trögt” menar Anna. Det var långtifrån fullt men med tiden så droppade folk in och även nu på slutet – trots Hans – så har det varit populärt.
– Det är mest tyskar och holländare som hittar hit, men även pensionärer och flertalet skåningar. På senaste tiden har antalet norska och danska besökare också ökat men det är nog inte så många från kommunen eller länet som vet att vi finns.

Extra pådrag är det såklart under Diggiloo eller andra evenemang i trakten som lockar besökare och när motorcykelklubbarna är på genomresa. Även på vinterhalvåret så är stugorna populära, speciellt bland arbetare som stannar söndag till torsdag.
– Vi har även en samlingslokal som jag tror att inte så många känner till, speciellt inte kommuninvånarna.

Skulle ni vilja utöka campingen?
– Vi säger varje gång att vi inte ska utöka för mycket utan behålla det familjärt men sedan blir det så ändå. Men nu tror jag att vi lugnar oss lite för det är ändå väldigt omständigt att bygga stugor, avslutar Anna.

 

Text: Linn Törnberg

  [1/7]

lekplatsen  [2/7]

Den populära lek-båten för barnen  [3/7]

Totalt finns 11 stugor i dagsläget  [4/7]

Och flertalet platser för tält, husvagnar och husbilar  [5/7]

  [6/7]

Samlingslokalen  [7/7]

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *