Nyheter

Campus tilldelas stipendium: ”Fantastiskt kul”

Nyheter Campus Värnamo och yrkeshögskoleprogrammet 3D-printtekniker har tilldelats ett stipendium på 25.000 kronor från branschföreningen SVEAT, Svensk additiv tillverkning. – Nu kan vi göra utbildningen ännu bättre och göra ännu fler praktiska moment och utskrifter, säger programansvarige Jonas Järpestad.

Campus Värnamo ligger inne i Gummifabriken. Arkivbild: David Alin

Campus Värnamo har fått en tidig julklapp. I dag har lärosätet och yrkeshögskoleprogrammet 3D-printtekniker tilldelats ett stipendium på 25 000 kronor. Det är branschföreningen SVEAT, Svensk Additiv tillverkning, som delar ut ett för året nyinstiftat stipendium. Syftet med stipendiet är att öka praktisk tillämpning inom additiv tillverkning och dess kringliggande tekniker för de studerande inom yrkeshögskoleutbildningar eller korta kurser inom yrkeshögskolan.

Motivering till Campus Värnamos stipendium

En av Sveat:s uppgifter är att sprida och bredda nyttjandet av additiv tillverkning i Sverige. Genom att tilldela stipendiet till Campus Värnamo och utbildningen 3D-printtekniker kan studenterna få en ökad förståelse för hur deras konstruktioner påverkas av deras val av placering och rotering av komponent i skrivare, även om komponenten är rätt designad geometriskt (tjock-/tunnväggig, trånga utrymmen, behov av efterbearbetning et cetera) något som kan vara svårt att visualisera genom att enbart utgå från cad-modell.

– Fantastiskt kul och hedrande att vinna stipendiet. Nu kan vi höja kvaliteten på utbildningen ytterligare genom att göra ännu fler utskrifter och praktiska laborationer, säger Jonas Järpestad, huvudlärare och programansvarig från Campus Värnamo

Fakta: Utbildningen 3D-printtekniker

Är en tvåårig yrkeshögskoleutbildning som ges på distans med platsbundna träffar i Värnamo. Utbildningen leder till kompetens att arbeta med hela 3D-printprocessen och att välja teknik och material ur ett hållbarhetsperspektiv. Du kommer att använda modern teknik och bygga upp kunskap för att förbereda, bereda och utföra 3D-printing samt efterbearbetning. Du får också kunskaper inom affärsmannaskap, produktionsoptimering, 3D-scanning, underhåll och omvärldsbevakning.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *