Nyheter

Carina Carlin vann i färgklassen

Nyheter Skillingaryds Fotoklubb har haft avslutning på säsongen 2020 och segrare i färgklassen om Årets bild 2020 blev Carina Carlin.

Ettan. Foto: CarinaCarlin  [1/3]

Tvåan. Foto: Albin Sjöberg  [2/3]

Trean. FFoto: Albin Sjöberg  [3/3]

Albin Sjöberg lade beslag på både andraplatsen och tredjeplatsen. I poängjakten fick Albin Sjöberg och Carina Carlin 55 vardera. Trea blev Mattias Bokinge med 55 poäng samma att det blev delad fjärdeplats på 52 poäng mellan Lena Landin och Egert Fransson.
Orsaken till den sena finalen vara coronapandemin. Normalt har man finalen vid årsmötet i januari men i år flyttades årsmötet till i dag den 26 september.

Gotlands Fotoklubb var jury och ger följande summering för de tre främsta bilderna.

Årets färgbild 2020. Björktrast
Det är här, bland bären på en oxel, man kan hitta björktrasten på senhösten/vintern. Bilden är mycket bra med ”krispigheten”, färgkontrasterna och känslan av tillhörighet mellan fågel och bär. En innehållsrik bild med fint ljus och friska vintriga färger. Inga löv skymmer sikten. Man ser hur fågeln riktar in sig på ett läckert rött bär. Fågelns vita stjärt harmonierar med snön. Snyggt skärpedjup som bidrar till en bra komposition. Vinnaren gratuleras.

Plats 2. Duvor
En romantisk och harmonisk bild med mycket känsla. Duvorna och grenen med sina lavar är vackert tecknade mot en lugn oskarp bakgrund. Fotografen har verkligen lyckats fånga rätt ögonblick. Vackra färger. Bra komposition med duvorna rätt placerade. Snyggt med den lutande grenen som tonar ut åt höger.

Plats 3. Råbock
Snyggt fångad råbock i sin naturliga miljö. Rådjuret framträder tydligt mot den oskarpa bakgrunden. Behagliga färger. Trädstammen med sina lavar ramar in bilden fint. Den oskarpa förgrunden ger bilden en extra dimension.

 

 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *