Nyheter

Carina (S) blir ledamot i trafikutskottet: ”Väldigt viktiga frågor”

Nyheter Nu är fördelningen av utskottsplatser i riksdagen klar och det står klart att den socialdemokratiska riksdagsledamoten Carina Ödebrink från Vaggeryd får en ordinarie plats i trafikutskottet. – Jag ser fram emot arbetet. Vi behöver fortsätta utveckla vår infrastruktur och arbeta för att säkerställa att nya stambanor kommer på plats, säger hon i ett pressmeddelande.

Riksdagsledamoten Carina Ödebrink (S) tar plats i trafikutskottet. Arkivbild

Föregående mandatperiod arbetade riksdagsledamoten Carina Ödebrink i justitieutskottet. I dagarna blev det klart vilket utskott som riksdagsledamöterna ska arbeta i den kommande mandatperioden. För Ödebrinks del är det trafikutskottet som gäller framöver.

– Jag ser fram emot att ta mig an de frågor som trafikutskottet ansvarar för. Det här är oerhört viktiga frågor – inte minst för Jönköpings län. Ska Jönköpings län fortsätta utvecklas behöver vi kraftfulla satsningar på infrastruktur och vi behöver säkra att en ny stambana kommer på plats i södra Sverige. Detta är något som skulle få positiva effekter för hela landet, säger Carina Ödebrink.

Utöver väg- och järnvägsnät ansvarar trafikutskottet även för bredband, sjöfart och kollektivtrafik.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *