Nyheter

Carina (S) svarar Gert (M)

Nyheter "Valet den 9 september är ett riktigt ödesval och kommer också vara en tydlig folkomröstning om välfärden. Valet står mellan en rättvis och jämlik politik för de många istället för skattesänkningar för några få och de som redan har det bäst". Carina Ödebrink (S) svarar här Gert Jonsson (M).

Carina Ödebrink (S), pressbild

Gert Jonsson formligen öser ut siffror i sin replik på min debattartikel för att försöka misskreditera den s-ledda regeringen. Men det spelar ingen roll hur mycket siffror du slänger fram Gert för faktum är att socialdemokraterna i regeringsställning vänt tidigare stora borgerliga underskott till överskott i statens finanser.

Istället för att låna pengar till skattesänkningar så investerar vi i välfärden, i kommuner och landsting. Istället för att få hjälp av EU för vår höga arbetslöshet bland unga så har vi nu den lägsta ungdomsarbetslösheten på 16 år. Idag är det också 300 000 fler som går till arbetet jämfört med 2014. Många av de nya jobben är inom skola, vård och omsorg. Så höjer vi kvaliteten i välfärden, det kan vi aldrig göra med moderata skattesänkningar.

Ansvaret för skola, sjukvård och äldreomsorg vilar tyngst på kommuner och landsting. Resurser från staten, tillsammans med skatteintäkter är en viktig förutsättning. Men växande köer och sjunkande skolresultat är ett ansvar för Region Jönköpings län och kommunen. Det ansvaret får du Gert bära tillsammans med dina allianskompisar.

Socialdemokraterna har tagit bort den orättvisa pensionärsskatten för alla upp till en inkomst på 17 000 kr, du har alltså helt fel i det du skriver. Till 2020 ska den vara borta helt. Gert glömmer dock att berätta att det var du och dina kompisar som införde den och som dessutom vill återinföra den genom fortsatta jobbskatteavdrag. Men för mig räcker det inte att ta bort den orättvisa skatteklyftan för pensionärer, vi behöver också så till att höja pensionerna så att ålderdom inte är detsamma som fattigdom.

Till sist, till skillnad från när moderaterna styrde landet så byggs det nu bostäder i en omfattning som liknar miljonprogrammets dagar. Byggbonus och investeringsstöd från regeringen har bidragit till detta. Men det räcker inte, vi behöver bygga ännu fler.

Vaggeryds kommun kommer nu att få del av statligt investeringsstöd för att bygga hyresrätter i Vaggeryd och Skillingaryd. För en normaltrea kan det innebära att hyran blir ca 1 000 lägre i månaden. Detta gör vi för att bostaden är en viktig del av välfärden och för att villor kan frigöras för nya intresserade kommuninvånare.
Moderaterna vill höja hyrorna och låta marknaden lösa bostadsbristen men hur blir det fler lägenheter med höjda hyror Gert?

Ska vi satsa på skolan, vården och omsorgen så är det socialdemokraterna som är garanten för välfärden, då kan vi inte samtidigt sänka skatterna. Men det räcker inte med en fortsatt S-regering, det behövs också ett nytt ledarskap och ny politik i regionen och Vaggeryds kommun. Endast det bästa är gott nog åt folket!

Carina Ödebrink
Riksdagskandidat (S)

Taggar

Dela


8 reaktioner på Carina (S) svarar Gert (M)

Mycket bra, intelligent o välformulerat Carina! Må du stanna kvar i Vgd, du behövs sannerligen! Lycka till!!

Du skriver Vi kan aldrig höja kvalitén i välfärden
med Moderata skattesänkningar. Om så är fallet
varför höjer ni då inte tillbaka skatterna till samma
nivå som dom va år 2006 innan jobbskatteavdragen ? Kommer ihåg att jag som industri arbetare fick betala 2000 kr mer i skatt varje månad! Vilken industri arbetare vill tillbaka till den skatte tiden? Jag tänker inte ta risken utan röstar på arbetar partiet Moderaterna!

Titta på Sollefteå statsministerns hemtrakter där lade man ner BB och akut. Där håller demonstranterna fortfarande och kämpar för sitt sjukhus. Men den fege Löfven som besökte staden nu besvärade sig inte att åka ut och prata med dem. Men att stoltsera i Prideparaden gick bra. Svagt är ett lindrigt ord i detta sammanhang.

Bra skrivet av dig Carina
Det viktiga är att alla hjälper till att bära kostnaderna
Kom att tänka på statyn med bärarna som tillsamans bär en räl som fins i Kiruna
Vill även som kristen Sosse skicka med devisen
”Bär varandras bördor ”som Broderskap nu mer Tro och Solidaritet har 🇸🇪👍

Tror du själv på vad du skriver?Då har du gått på en viss kurs som alla socialdemokrater måste gå på.Hur långt har du kommit?Vore trevligt att styra landstiger?Ni och många andra partier pratar om sjukvård,skola,polis,hemtjänst.Är det inte dags att erkänna att vi snart är Europas nya Uland.Hur kan det hända med världes största skattetryck.Jag tar en korv med bröd.

Det är tydligt val löfte Carina ger. Höjda skatter på riksnivå, regionnivå och höjda skatter på kommunal nivå. Jag har ställt frågan flera gånger men ej fått svar. Finns det en övre gräns för skatter eller är sossarnas långsiktiga mål att inte medborgarna har några egna medel alls.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *