Nyheter

Carina tar plats i patientnämnden

Nyheter Ny mandatperiod, nya uppdrag och nya förtroendevalda för Centerpartiet i regionen. Carina Stridh Bjurhager blir vice ordförande i patientnämnden

I lördags hölls Centerpartiet länets nomineringsstämma för att klubba vilka personer som tilldelas uppdragen inom Region Jönköpings län den kommande mandatperioden. Trots vanskligt väglag i form av blötsnö och halka tog sig omkring 80 medlemmar från hela länet till Sävsjö kulturhus. Rollen som oppositionsråd tilldelas Per Eriksson, från Stensjön, som varit regionråd sedan i januari 2021. 

– Det är en ny situation för Centerpartiet att vara i opposition, men med den regiongrupp som partiet får med både erfarna och nya förtroendevalda som har stor kunskap inom flera områden, så ser jag fram emot de kommande fyra åren. Centerparitet kommer att vara stark liberal och grön kraft i regionpolitiken, säger Per Eriksson i ett pressmeddelande. 

Från GGVV-regionen fick Raymond Pettersson, Razvan Nichitelea, Bengt Petersson och Carina Stridh Bjurhager politiska uppdrag. 

Carina, som till vardags jobbar som lärare på Stora Segerstad, är ny inom regionpolitiken och tar plats som vice ordförande i patientnämnden. 

– När jag tillfrågades om kandidatur till regionen var jag först fundersam kring vilka områden som skulle vara mest intressanta för mig att ägna mig åt. Patientnämnden var dock ett av alternativen som lät lockande, med frågor som verkligen berör den enskilda människan. Jag hoppas få lära mig mer om regionens frågor och då särskilt det som handlar om det direkta mötet mellan vårdgivare och vårdtagare. Jag ser fram emot att som ny regionpolitiker kunna medverka till att utveckla vården ännu mer genom patientnämndens arbete, som en oberoende länk mellan patient och vårdgivare, säger Carina Stridh Bjurhager. 

Patientnämnden har bland annat uppdrag att stötta och hjälpa patienter och närstående som har synpunkter eller klagomål på hälso- och sjukvården. Synpunkter och klagomål sammanställs och nämnden använder analysresultat för att vården ska bli bättre. Patientnämnden samarbetar med inspektionen för vård och omsorg (IVO). Det innebär att nämnden informerar IVO om det finns något de särskilt behöver granska. Region Jönköping är ju känd för att ge god vård till sina invånare men det kan det bli fel/ mindre bra och allt kan ju bli bättre. Alla människor kommer ju förr eller senare i kontakt med vården.  Och alla kan vi stöta på  vårdtillfällen som vi inte känner oss helt nöjda med.  Att få ett gott bemötande, känna sig lyssnad på och ha möjlighet att påverka sin vård är viktigt i alla vårdkontakter. 

Raymond, som till vardags är lärare på Fenix i Vaggeryd blir ersättare i nämnd för arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet. Razvan Nichitelea, jobbar som läkare och bor i Värnamo, blir ledamot i folkhälsa och sjukvårdsnämnden. 

Arkivbild från en varm sommardag. Carina Stridh Bjurhager och Raymond Pettersson presenterar sitt valbudskap

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *