Nyheter

Centern debatterar

Centern debatterar

Nyheter Centerpartiet debatterar kring motorburen ungdom.

Engagemang för motorintresserad ungdom

Sedan bilismens början har bilen definierats på många olika sätt. Nytta, nöje, sport, frihet, uppror, möjligheter, hot – listan kan bli lång. De senaste åren har en grupp blivit mycket större än vad någon trodde. Efter att regelverken för A-traktorer förändrats så har antalet formligen exploderat till att för tillfället uppgå till cirka 36 000. Till detta kan läggas 15 000 mopedbilar. Dessa ger både nytta och nöje för användarna både i tätorter och på landsbygd. Många av dem som kör och sköter om dessa fordon kommer att vara en positiv kraft i samhället och få sin sysselsättning i framtida bristyrken inom teknik och logistik.

Gemensamt för många av dessa är att de framförs av ungdomar i åldern 15–20 år. Med det stora antalet följer också klagomål från allmänheten om motorburen ungdom som stör, kör fort eller för sakta samt skräpar ner. Ungdomarna i sin tur saknar en plats att vara på. De omfattas inte heller tydligt av föreningslivet. Då motorintresse inte automatiskt innebär motorsportintresse har även de traditionella motorklubbarna svårt att veta hur man ska nå fram.

Centern föreslår:
• Diskussioner ska inledas med ungdomarna.
• Involvera ungdomarna i ett tidigt stadium för att få engagemang.
• Kontakter skall tas med övriga kommuner i GGVV för en samordnad insats. Gnosjö kommun är redan igång.
• Snabb hantering och omfördelning av resurser.

För Centern i Vaggeryds kommun
Mats Bergman
Sverker Bernhardsson
Anna-Maria Toftgård

Taggar

Dela


1 reaktion på Centern debatterar

Vad är det för diskussioner som ska inledas? Gör de något fel? Finns det inga fritidsgårdar så är det klart de drar runt på kvällarna. Skräpa ner är så klart aldrig bra, men skyll inte äldres oro på bilburen ungdom. De är ju inte huliganer på något sätt och vis. Låter som det är kriminella ni pratar om..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *