Nyheter

Ny ordförande hos Centerpartiet

Nyheter I torsdags genomförde centerpartiet i Vaggeryds kommun. Sitt årsmöte. Det genomfördes i Skilllingehus och kunde också följas digitalt en, som de tycker, tråkig mötesform men nödvändig i pandemitid

Anna Maria Toftgård

• Ny ordförande
Vid mötet genomfördes traditionella styrelseval och det blev ett skifte på ordförandeposten. Sverker Bernhardsson hade avböjt omval och till ny ordförande utsågs Anna Maria Toftgård. Det valdes också en ny sekreterare, en post som nu gick till Carina Strid Bjurhager.

Övriga styrelseledamöter är Ida Philip, vice ordförande, Sven Samuelsso, kassör. Övriga ledamöter är Pelle Philip, Ulf Abrahamsson, Jörgen Johansson med Hillevi Andersson, P O Toftgård, Sverker Bernhardsson och Göran Lemke som ersättare.

• Verksamhet
Trots pandemin redovisades ett antal aktiviteter under året i form av  nio styrelsemöten och elva beredningsmöten med hög debattlusta.

Under 2021 kommer att bli mer fokus på det kommande valet. Fyra grupper med olika fokus har skapats som de menar ska stärka partiet på det lokala planet med större fokus på landsbygdsfrågor.

Fyra motioner gick igenom på årsmötet, tre med lokal prägel och en mera nationellt inriktad.

  1. 1. Att Vaggeryds kommun frigör mark från kyrkan och Sveaskog, så att det kan ske en ökad bebyggelse i vårt sydvästra hörn.
  2. 2. Att vi försöker få tillbaka den gamla vaktmästarsysslan i våra offentliga verksamheter och byggnader. Som det nu är så fungerar det inte.
  3. 3. Ny förbifart i Bondstorp. En direktanslutning från Vaggerydsvägen till Norra Unnarydsvägen måste byggas. Inget gigantiskt projekt, men som skulle förbättra vägnätet enormt. Som det nu är så kör lastbilarna nästan rakt in i skolan och i övriga hus..
  4. 4. Bilar på batteridrift kan inte vara framtiden. Mer nationell satsning på alternativa bränslen som metanol, etanol, HVO-diesel, biogas med mera.
Taggar

Dela


2 reaktioner på Ny ordförande hos Centerpartiet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *