Nyheter

Centerpartiet summerar ett år efter valet

Nyheter I veckan träffades ett antal centerpartister för att diskutera året efter valet och framtiden

Arkivbild

Ulf Abrahamsson som är ledamot i kommunstyrelsen inledde kvällen med att berätta om de utmaningar som kommunen står inför och hur centerpartiet agerat och agerar. Han började med det som många pratar om och det är bostadsförsörjningen. Det finns ett stort tryck på bostäder i Vaggeryds kommun, framförallt i den norra delen. Men i den efterföljande diskussionen var man överens om att det måste beredas tomtmark i hela kommunen. Det finns färdiga tomter i Vaggeryd, påbörjade detaljplaner i Skillingaryd och Hok men de ansåg att det finns förutsättningar för byggnation i såväl Hagshult, Klevshult som Åker. En möjlighet för folk att bo på landsbygden ger förutsättningar för framförallt skolornas framtid och möjligen annan samhällsservice.

När det gällde landsbygdsskolorna resonerades utifrån ett perspektiv som centerpartisterna ansågs saknas i debatten. Der anser att landsbygdsskolorna hanteras mer som ett problem än en möjlighet.

– Vi måste höja blicken, säger Ulf Abrahamsson med instämmande från Carina Strid Bjurhager och hävdar att det handlar om att diskutera skolorna utifrån ett barnperspektiv, ett vuxenperspektiv men också ut ett bygdeperspektiv. De menar att skolans betydelse för det lokala samhället är det som styr den framtida utvecklingen av en bygd.

När de diskuterade det politiska arbetet sedan valet för ett knappt år sedan var de lite självrannsakande. De funderade över hur de som politiker kan bli bättre på att göra rätt beställning hos tjänstemännen, som det är nu ansåg de att uppdragen är för lösa i kanten vilket gör att beslutsunderlagen inte ger rätt förutsättningar. Att vara politiker måste vara att vara tydlig, menar Ulf Abrahamsson. Som exempel nämndes grönstrukturplanen.

– Den är utmärkt och bra, säger Ulf Abrahamsson men den är inte vad som avsågs och beställdes. I det fallet blev det bra, men vad har gått snett på grund av att politiken har varit otydlig.

Kvällen avrundades med en ordentlig diskussion kring näringslivsfrågor i allmänhet och kring logpoint i synnerhet. Här har kommunen satsat och lagt många ägg i samma korg. Inom en snar framtid får medborgarna svaret om det blir succé eller fiasko. Det andas optimism, men hemlighetsmakeriet är totalt.

När det gäller samarbetet inom den styrande majoriteten så diskuterades det inte särskilt, men om man läser protokollen från framförallt kommunstyrelsen och dess arbetsutskott är det hyggligt men inte perfekt. Det kan tyckas vara naturligt att fem partier inte kan, eller ens ska vara överens ända fram till beslutsfattande. Demokrati är ju folkstyre och kommer alltid att innebära åsiktsskillnader.

Taggar

Dela


1 reaktion på Centerpartiet summerar ett år efter valet

Tryck i Skillingaryd ? Lägenheter finns inte att få de 32 som byggdes senast gick åt på en kvart
Om man ser på utbudet på hus till salu så är det de som byggts på 50 talet
Det finns tre stora områden med villor som byggts på 60 / 70 talet där befolkningen är äldre
Som tycker det skulle vara skönt med lite mer lättskött Glöm inte Skillingaryd ?????

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *