Nyheter

Christian visade fina blomsterarrangemang

Nyheter ”Hur ska blommorna skötas?” Ja, det var frågan som skulle besvaras då Christian Abrahamsson, Acleja, Vaggeryd kåserade för SPF Seniorerna Vaggeryd på oktobers månadsmöte.

Alva Kjellén läste  [1/6]

Peter Willerton solosångare  [2/6]

Christian band fin bukett  [3/6]

Vacker höstbukett  [4/6]

Gunwor Svensson, Mirjam Larsson- Willerton, Alf Carlsson och Christian Abrahamsson  [5/6]

Lars-Erik Karlsson och Alf Carlsson  [6/6]

Det var ett välbesökt pensionärsmöte som fick en uppskattad genomgång av Christian om hur man ska sköta sina blommor i hösttid och hur vackra höstbuketter kan bindas.

Ordförande Alf Carlsson inledde sammankomsten med en kortare betraktelse av hösten och blomman acleja. Därefter var det SPF-kören som underhöll efter en viss tids uppehåll. Mirjam Larsson-Willerton på flygel var tillbaka som körledare och fick hjälp av Lars Erik Karlsson på klarinett. Det var ett antal härliga sånger som presenterades.

Christian Abrahamsson inledde kåseriet med en genomgång om skötsel av orkidéer och hur de kan arrangeras i olika glaskrukor. Riphsalis, gerbera, krysantemum och gladiolus var några av de växter som kommenterades. Det var ett uppskattat program och det utbyttes många goda växtråd, tips och erfarenheter mellan deltagarna.

Därefter var det dags för skönsång, Peter Willerton sjöng ”What a wonderful world” till ackompanjemang av Mirjam Larsson-Willerton.

Thore Ohlsson redogjorde för resultatet i riksfinalen i frågetävlingen ”Hjärnkoll” som har genomförts i Stockholm.

Vaggerydslaget, som representerade Jönköpings län, kom på en mycket hedrande sjundeplats bland 20 deltagande länslag. Ansgar Skillemar, Lars Erik Karlsson och Lennart Andersson tävlade med Thore Ohlsson som lagledare.

Lennart Andersson informerade om avslutningen för ”Lär känna din hembygd”. Hagshults kyrka är besöksmålet den 30 oktober.

SPF-kören avslutade samlingen med höstlåtar efter lotteridragning med växtvinster och auktion på vackra buketter som Christian Abrahamsson tidigare hade bundit.

Christer Holmgren

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *