Nyheter

Christmas Carols i Hagshult

Nyheter Den andra söndagen i advent är det sedan många år tradition att adventskonserten Christmas Carols framförs i Hagshult.

Så även i år, då i närmast en fullsatt kyrka. Hagshults kyrkokör med förstärkning och med ledning av kantor Rebecka Säll framförde flera julens vackraste sånger. Som tradition inbjuds Daniel och Stina Hjelm att sjunga solo och att ingå i körsången. Ny musiker för året var Kristina Högman som med mästerlig hand hanterade sin tvärflöjt och även dirigerade kören vid ”O helga natt”. Kyrkoherde Martin Ahlqvist förrättade andakten och för kvällen sjöng i kören.

Vi som fick förmånen att bevista denna fantastiska stund i kyrkan är till bredden fyllda av tacksamhet. Men kvällen är inte slut här, vi ska nu gå till församlingshemmet för lekamlig spis, där står ett bord dukat med både kaffe och kaffebröd till brädden. Alla som anammade inbjudan fick sin beskärda del av god samvaro och mätta magar.

Tack till alla som medverkat till Svenska kyrkans julinsamling i Hagshult.

Summan av kvällen är att vi är redo för det vi väntar på, nämligen Jesu Kristi ankomst till jorden. Ära vare Gud i Höjden!

Text och foto: Margareta Svensson 

  [1/10]

  [2/10]

  [3/10]

  [4/10]

  [5/10]

  [6/10]

  [7/10]

  [8/10]

  [9/10]

  [10/10]

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *