Nyheter

Cisternen fick bygglov

Nyheter Efter två års väntan har nu Oljeshejkarna Johnsson i Skillingaryd fått igenom sitt bygglov

Arkivfoto från 2016

Ärendet som avslogs av dåvarande miljö- och byggnämnd i augusti 2017, angående den markförlagda cisternen, har haft en lång väg att vandra. 

En månad efter avslaget 2017 överklagades beslutet och Länsstyrelsen meddelade i maj 2018 att handläggningen skulle fortsätta hos miljö- och byggnämnden. I juni 2018 överklagade kommunala nämnden Länsstyrelsens beslut och nästan ett år senare, i våras, avslog mark- och miljödomstolen miljö- och byggnämndens överklagande och ärendet gick tillbaka till skrivbordet i Skillingehus. Miljö- och byggförvaltningen bedömer att utifrån mark- och miljödomstolens dom att en markförlagd cistern är lämplig inom området och är planenlig.

Miljö- och byggnämnden meddelar nu att bygglov lämnats för de markförlagda cisternerna.

Vid samma nämndmöte lämnades även tillstånd för att fylla cisternerna med brandfarlig vara och då handlar det om 15 000 liter bensin 95, 6 000 liter bensin 98 och totalt tre cisterner diesel med en total mängd på 36 000 liter. Tillståndet gäller i 12-årsintervaller med tanke på cisternernas besiktningsperiod.

I Vaggeryds kommuns översiktsplan anges fastigheten som bostäder och kommunens vision är att automatstationen ska avlägsnas och att det inom fastigheten Skruven 8 ska uppföras bostäder.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Cisternen fick bygglov

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *