Nyheter

Corkovic (S): Investera i solpaneler på offentliga och kommersiella byggnader

Nyheter I dag är det elfte avsnittet ur ”Kvartalskollen” med våra politiker i kommunfullmäktige. Första kvartalet gäller Natomedlemskap, viktigaste frågan i EU-valet, framtidens energikällor och vargrevir…   

Marijo Corkovic (S)

Världen:
Natointräde, din kommentar?
Med det krigshot som nu förekommer i vår geografiska närhet och med den snabba tekniska krigsupprustning som sker i världen måste vi hålla ihop.

Europa:
Vilken/vilka frågor tycker du är viktigaste i EU-valet?
– Den viktigaste frågan är arbete och arbetsmiljön. Värna jobben med svenska kollektivavtal, bygga bostäder som genererar jobb i hela byggsektorn och förbättra infrastrukturen med mer järnväg.

Nationellt:
Vilken/vilka energikällor har Sverige om 10 år?
– Vatten, vind, sol. Bygg ut energiproduktion av vatten, vind, sol. Effekthöj befintliga anläggningar av vattenkraft, investera i solpaneler på offentliga och kommersiella byggnader. Skapa hållbara regler för utbyggnad av vindkraftverk. 

Kommunen:
Vargreviret Mossjön har etablerat sig, vad tycker du om det?
Sverige är rikt på många olika vilddjur.  Vårt avlånga land har olika klimatvillkor och därmed levnadsvillkoren olika i norr respektive söder för både djur och växter. Det är inte så lätt att samexistera med alla djurarter. Vi ska inte ha fler vargrevir förrän vi har tekniska och ekonomiska möjligheter att samexistera med vargar. Vi Socialdemokrater vill ha en levande landsbygd där företagare kan bedriva lokal livsmedelsproduktion och boskapsskötsel. Vargen ställer till ekonomiska förluster för framförallt små företagande fårägare, summerar Marijo Corkovic (S) ledamot i kommunfullmäktige. 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *