Nyheter

Corona: Hög smittspridning senaste veckan

Nyheter 78 nya bekräftade fall av covid-19 rapporteras senaste veckan. Det är en klar uppgång jämfört med föregående vecka och totalt har det ökat med 34 procent.

Av landets kommuner är det flest positiva covid-19 tester i grannkommun

Sett till befolkningen har Vaggeryds kommun haft 550 fall per 100 000 invånare, jämfört med resten av landet är det här en förhållandevis hög nivå.

Flest nya fall i landet, sett till befolkningen, rapporterades i Gnosjö kommun som hade 1 140 fall per 100 000 invånare under den senaste veckan.

Inom socialförvaltningens verksamhet rapporteras idag inget fall av smitta. Totalt har 42 fall av smitta bekräftats sedan första fallet i mitten av april 2020. Totalt har 30 personer som var bekräftat smittade friskförklarats och totalt har 12 personer inom socialförvaltningens verksamhet avlidit sedan första fallet i mitten av april rapporterar Vaggeryds kommun.

Sett till vaccinationsläget har 1 411 personer i kommunen fått sin första vaccinationsdos fram till vecka 10, vilket motsvarar 12,7 procent av vuxna befolkningen. Två doser har 4,6 procent av den vuxna befolkningen fått.

Siffrorna i länets kommuner

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *