Nyheter

Coronafallen ökar – för tredje veckan i rad

Nyheter Antalet coronafall ökade kraftigt i Sverige förra veckan. Även i Vaggeryd har det hittats fler nya fall jämfört med veckan innan. Det är tredje veckan i rad som fallen ökar. Det visar nya siffror från Folkhälsomyndigheten.

Under vecka 50 rapporterades 48 nya bekräftade fall av covid-19 i Vaggeryds kommun.  Det är en klar uppgång jämfört med den föregående veckan (+22 fall) och den tredje veckan i följd som antalet bekräftade fall ökar. Den högsta noteringen för Vaggeryd gjordes i april 2021: 97 nya fall under en vecka.

Under några veckor i november rekommenderades de flesta fullvaccinerade att inte testa, en rekommendation som Folkhälsomyndigheten sedan backade ifrån. Sedan vecka 47 gäller återigen att alla ska provta sig vid symtom. Det gör att jämförelser med de här veckorna haltar lite.

Sett till befolkningen hittades 33 nya fall per 10 000 invånare i Vaggeryd under den senaste veckan. Jämfört med resten av landet är det här en förhållandevis hög nivå.

Flest nya fall i länet, sett till befolkningen, rapporterades i Nässjö, där 40 fall per 10 000 invånare bekräftats under den senaste veckan.

I hela landet rapporterades 24 563 fall under vecka 50. Det är en ökning med 32 procent jämfört med veckan innan, samtidigt som antalet genomförda tester ökade. Flest nya fall hittades i Leksand. I kommunen har 92 fall per 10 000 invånare bekräftats under den senaste veckan.

Källa: Newsworthy

Länets kommuner

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *