Nyheter

Coronapandemin slår även mot ungdomsverksamheten

Nyheter Det finns restriktionen om folksamlingar, idrottsutövning med mera men corona slår även mot vanlig ungdomsaktivitet

Arkivbild

Coronatiden visar sig också orsaka en del bekymmer i den verksamhet som bedrivs inom UG/UC i Skillinagryd och Vaggeryd. De har märkt en minskning av antalet besökare de senaste veckorna.

– Vi har haft bekymmer att bedriva verksamheten, säger Tommy Wallin på kultur- och fritidsförvaltningen och pekar på att de, som många andra, haft ett något högre sjuktal än under normala förhållanden. Dessutom menar han att de har tvingats att arbeta annorlunda genom den så kallade sociala distanseringen, något som inte passar alla i ungdomsgrupperna.

– Jag upplever att ungdomar gärna vill ha mycket fysisk kontakt, menar Tommy Wallin. Det är en svår uppgift att hantera och att stävja närkontakt är inte enkelt menar han.

Trots det har de uttalad strategi att ha en så normal verksamhet som möjligt och har till exempel försökt att flytta verksamheten utomhus med aktiviteter som passar i fria luften. Trots att de har försökt att anpassa verksamheten faller det inte alla i smaken så de har märkt en viss minskning av antalet besökare.

– Hur det blir över tiden och hur länge detta kommer att pågå vet ingen, enligt Tommy Wallin, som så många andra, hoppas att det kan bli en normal vardag inom en inta allt för avlägsen tid.

Taggar
UC UG

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *