Nyheter

Coronaviruset i dag fredag

Nyheter Om coronaviruset i dag: Även i dag en väldig ökning av antalet sjukhusvårdade senaste dygnet och en person har avlidit.

• Nationellt – internationellt

• Regionalt senaste dygnet Jönköpings län: 63 (51 i går) personer vårdas på sjukhus varav 2 personer intensivvårdas (2 i går) och ingen person vårdas på intensivvårdsavdelning i annat län. 1 person har avlidit (91-100 år med underliggande sjukdom.)

Av de 17 000 personer som testades sig för covid-19 förra veckan i länet fick nästan hälften, 48 procent, tillbaka ett positivt provsvar.

– Har man just nu luftvägssymtom så är sannolikheten att det rör sig om covid-19 mycket stor. Det är en stor del av omikron och det är den vi har att göra med nu, informerade Malin Begnér länets smittskyddsläkare under gårdagens pressinformation. 

• Lokalt

Här finns länk till kommunsiffror från Folkhälsomyndighetens hemsida. 

Risken för smittspridning av coronaviruset i Sverige bedöms som hög. Folkhälsomyndigheten uppmanar människor med symtom att undvika sociala kontakter för att inte smitta andra.

Viruset smittar när droppar och sekret överförs, när någon hostar eller nyser, antingen direkt eller via kontakt mellan personer. Tvål och vatten skyddar mot smitta och även handsprit kan hjälpa om du inte har möjlighet att tvätta händerna noga. Hosta och nys in i ditt armveck och undvik att ta på ditt ansikte.

• Vi publicerar inte allt
När det händer saker i vår närhet som engagerar blir det väldigt lätt rykten och olika felaktigheter. Vi är därför noga med att kontrollera exempelvis kommenterar i våra tidningar och tar inte med sådana som är vilseledande.

• En bra plats för att få central information är https://www.krisinformation.se/

Arkivbild

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *