Nyheter

Coronaviruset i dag fredag… bara en på intensiven

Nyheter Om coronaviruset i dag: På länets sjukhus vårdas endast 14 patienter varav på intensiven endast en. Uppdaterat kl. 14.12.

• Nationellt – internationellt

I Sverige noteras fyra avlidna det senaste dygnet.
Det danska utrikesdepartementet uppger att Danmark  från och med i torsdagen godkänner resande från alla regioner i Sverige.

Länsstyrelserna får i uppdrag av regeringen att sprida information och kommunicera med allmänheten, kommuner och andra berörda aktörer om vikten av att följa myndigheternas rekommendationer, riktlinjer och råd med anledning av covid-19. Länsstyrelserna ska även samla goda exempel på åtgärder som kommuner och andra berörda aktörer kan genomföra för att minska risken för ökad smittspridning.

• Regionalt

I Jönköpings län noteras från sjuhusen 14 vårdade varav en på intensiven – 16 respektive tre i går. Tre personer har det senaste dygnet blivit utskrivna.

• Lokalt
I Vaggeryds kommun finns inte längre några med coronaviruset inom socialförvaltningens område. Totalt har 126 bekräftade fall rapporterats i Vaggeryds kommun och 300 i Värnamo kommun.

• Hög smittrisk
Risken för smittspridning av coronaviruset i Sverige bedöms som hög. Folkhälsomyndigheten uppmanar människor med symtom att undvika sociala kontakter för att inte smitta andra.

Viruset smittar när droppar och sekret överförs, när någon hostar eller nyser, antingen direkt eller via kontakt mellan personer. Tvål och vatten skyddar mot smitta och även handsprit kan hjälpa om du inte har möjlighet att tvätta händerna noga. Hosta och nys in i ditt armveck och undvik att ta på ditt ansikte.

• Vi publicerar inte allt
När det händer saker i vår närhet som engagerar blir det väldigt lätt rykten och olika felaktigheter. Vi är därför noga med att kontrollera exempelvis kommenterar i våra tidningar och tar inte med sådana som är vilseledande.

• En bra plats för att få central information är https://www.krisinformation.se/

Arkivbild

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *