Nyheter

Coronaviruset i dag lördag…

Nyheter Om coronaviruset i dag: Elva med intensivvård i  länet. Uppdaterat 14.55

• Nationellt – internationellt
 I landet noteras 4 395 avlidna, 2 055 intensivvårdade och totalt 37 113 sjukdomsfall

• Regionalt
46 patienter med bekräftad coronavirus får idag lördag 30 maj 2020 sjukhusvård i Jönköpings län. 11 av patienterna får intensivvård. Under det senaste dygnet har sex personer med bekräftad coronavirus skrivits ut från sjukhusen i Region Jönköpings län.

• Lokalt


• Hög smittrisk
Risken för smittspridning av coronaviruset i Sverige bedöms som mycket hög. Folkhälsomyndigheten uppmanar människor med symtom att undvika sociala kontakter för att inte smitta andra.

Viruset smittar när droppar och sekret överförs, när någon hostar eller nyser, antingen direkt eller via kontakt mellan personer. Tvål och vatten skyddar mot smitta och även handsprit kan hjälpa om du inte har möjlighet att tvätta händerna noga. Hosta och nys in i ditt armveck och undvik att ta på ditt ansikte.

• Vi publicerar inte allt
När det händer saker i vår närhet som engagerar blir det väldigt lätt rykten och olika felaktigheter. Vi är därför noga med att kontrollera exempelvis kommenterar i våra tidningar och tar inte med sådana som är vilseledande. Vi har de senaste dagarna tagit bort ett tiotal sådana kommentarer, främst om ryktesspridning kring coronavirus på skolor.

• En bra plats för att få central information är https://www.krisinformation.se/

Arkivbild

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *