Nyheter

Coronaviruset i dag måndag…

Nyheter Om coronaviruset i dag: 31 vårdas på länets sjukhus

• Nationellt – internationellt
Socialstyrelsen får i uppdrag av regeringen att ge förslag på hur myndigheten kan stödja regionernas hantering av uppdämda vårdbehov orsakade av utbrottet av covid-19. Myndigheten ska även följa och analysera utvecklingen av väntetider och vårdköer inom hälso- och sjukvården, med särskilt fokus på konsekvenser av covid-19.

I USA ökar smittspridningen kraftigt.

• Regionalt

Idag vårdas 31 patienter på länets sjukhus, varav sex intensivvårdas och tre intensivvårdas i annan region. Två är utskrivna från sjukhusen och en person har avlidit senaste dygnet. Den avlidne är mellan 81 – 90 år och hade underliggande sjukdom.

• Lokalt
Regionen meddelade i torsdags att 235 bekräftade fall finns i Värnamo kommun och 89 bekräftade fall i Vaggeryds kommun.

• Hög smittrisk

Risken för smittspridning av coronaviruset i Sverige bedöms som mycket hög. Folkhälsomyndigheten uppmanar människor med symtom att undvika sociala kontakter för att inte smitta andra.

Viruset smittar när droppar och sekret överförs, när någon hostar eller nyser, antingen direkt eller via kontakt mellan personer. Tvål och vatten skyddar mot smitta och även handsprit kan hjälpa om du inte har möjlighet att tvätta händerna noga. Hosta och nys in i ditt armveck och undvik att ta på ditt ansikte.

• Vi publicerar inte allt
När det händer saker i vår närhet som engagerar blir det väldigt lätt rykten och olika felaktigheter. Vi är därför noga med att kontrollera exempelvis kommenterar i våra tidningar och tar inte med sådana som är vilseledande.

• En bra plats för att få central information är https://www.krisinformation.se/

Arkivbild

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *