Nyheter

Coronaviruset i dag måndag…

Nyheter Om coronaviruset i dag: Tredje dödsfallet konstaterades under söndagen vid Karolinska sjukhuset och två nya under måndagen, folkracetävling inställd, regionen utför inga planerade operationer idag. En person intensivvårdas i länet. Uppdaterad text

Tredje dödsfallet kopplat till coronaviruset konstaterades igår eftermiddag. Under måndagsförmiddagen meddelas att tre coronasmittade äldre personer som har underliggande sjukdomar också har avlidit. Vissa planerade operationer inställda, då vården prioriterar akuta uppdrag inom region Jönköpings län. Beslut om hur det blir efter måndag är inte taget än. Regionen utför ny egna analyser av provsvar och svar lämnas inom 12 timmar.

I dagsläget är det sex bekräftade fall av covid-19 som kräver sjukhusvård i Jönköpings län. Fem personer vårdas på infektionskliniken, medan en person, i 80-årsåldern, vårdas på intensivvårdsavdelningen, Länssjukhuset Ryhov.

Flera föreningar har ställt in sina evenemang. Bland dem märks folkracetävlingen i Föreberg och PRO månadsmöte.

– På grund av rådande omständigheter, riktlinjer från vårt förbund och regeringens förordnande beslutade vi i lördags att ställa in Smålandscupens premiärfolkracetävling Vårfajten som skulle köras 28 mars. Vi har vänt på alla stenar, haft tanken på att köra publikfri tävling med mera, men vi får idag tyvärr meddela, med godkännande av vår domare, att tävlingen är inställd och hälsar förare, funktionärer och publik välkomna till Föreberg 19 september istället, säger Sara och Pia från tävlingsledningen i Skillingaryds Motorklubb.

Den senaste officiella siffran över antalet bekräftat smittade i Jönköpings län är 38 personer. Viruset smittar via hosta och nysningar. Tvål och vatten skyddar mot smitta och även handsprit kan hjälpa om du inte har möjlighet att tvätta händerna noga. Hosta och nys in i ditt armveck och undvik att ta på ditt ansikte.

• Vi publicerar inte allt
När det händer saker i vår närhet som engagerar blir det väldigt lätt rykten och olika felaktigheter. Vi är därför noga med att kontrollera exempelvis kommenterar i våra tidningar och tar inte med sådana som är vilseledande. Vi har de senaste dagarna tagit bort ett tiotal sådana kommentarer, främst om ryktesspridning kring coronavirus på skolor.

• En bra plats för att få central information är https://www.krisinformation.se/

Arkivbild

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *