Nyheter

Coronaviruset i dag måndag

Nyheter Om coronaviruset i dag: En länsbo har avlidit senaste dygnet

• Nationellt – internationellt
Folkhälsomyndigheten rekommenderar att påfyllnadsdos av vaccin mot covid-19 ges från fem månader efter den tidigare dosen. Syftet är att fler ska kunna vaccineras tidigare.

• Regionalt senaste dygnet Jönköpings län: 35 personer (34 i fredags) vårdas på sjukhus varav 5 personer intensivvårdas i länet och en person intensivvårdas i annat län. En person har avlidit, personen var i 80-90-årsåldern och hade underliggande sjukdom.

Region Jönköping håller i eftermiddag en pressträff om vaccinationer, smittspridningen och vårdens resurser.

• Lokalt

Här finns länk till kommunsiffror från Folkhälsomyndighetens hemsida. 

Risken för smittspridning av coronaviruset i Sverige bedöms som hög. Folkhälsomyndigheten uppmanar människor med symtom att undvika sociala kontakter för att inte smitta andra.

Viruset smittar när droppar och sekret överförs, när någon hostar eller nyser, antingen direkt eller via kontakt mellan personer. Tvål och vatten skyddar mot smitta och även handsprit kan hjälpa om du inte har möjlighet att tvätta händerna noga. Hosta och nys in i ditt armveck och undvik att ta på ditt ansikte.

• Vi publicerar inte allt
När det händer saker i vår närhet som engagerar blir det väldigt lätt rykten och olika felaktigheter. Vi är därför noga med att kontrollera exempelvis kommenterar i våra tidningar och tar inte med sådana som är vilseledande.

• En bra plats för att få central information är https://www.krisinformation.se/

Arkivbild

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *