Nyheter

Coronaviruset i dag onsdag…

Nyheter Om coronaviruset i dag: Enbart bordsservering och hämtmat tillåten från och med idag. Uppdaterad text

• Nationellt
36 personer totalt har avlidit i landet med anledning av coronavirus och 2 272 personer är smittade. Socialministern meddelade igår att enbart bordsservering och hämtning av mat är tillåten på landets barer, kaféer och restauranger, det gäller från och med idag.

• Regionalt
Antalet bekräftat smittade personer i Jönköpings län är 59 personer. Fjorton av dem behöver sjukhusvård, varav fyra på intensivvårdskliniken. Totalt är 659 personer i länet testats. Personer med gott allmäntillstånd som får symtom på coronasmitta testas inte, utan råds att isolera sig.

• Kommunalt
Kommunfullmäktiges åhörare i Vaggeryds kommun rekommenderas följa ärenden hemifrån. Skillingaryds FK arrangerar söndagens tipspromenad som vanligt men utan servering. Peter Englander som skulle föreläsa hos Trädgårdsföreningen, är framflyttat till hösten.

• Gränser
Fler och fler länder stänger sina gränder på grund av risk för coronasmittan

• Hög smittrisk
Risken för smittspridning av coronaviruset i Sverige bedöms som mycket hög. Folkhälsomyndigheten uppmanar människor med symtom att undvika sociala kontakter för att inte smitta andra.

Viruset smittar när droppar och sekret överförs, när någon hostar eller nyser, antingen direkt eller via kontakt mellan personer. Tvål och vatten skyddar mot smitta och även handsprit kan hjälpa om du inte har möjlighet att tvätta händerna noga. Hosta och nys in i ditt armveck och undvik att ta på ditt ansikte.

• Vi publicerar inte allt
När det händer saker i vår närhet som engagerar blir det väldigt lätt rykten och olika felaktigheter. Vi är därför noga med att kontrollera exempelvis kommenterar i våra tidningar och tar inte med sådana som är vilseledande. Vi har de senaste dagarna tagit bort ett tiotal sådana kommentarer, främst om ryktesspridning kring coronavirus på skolor.

• En bra plats för att få central information är https://www.krisinformation.se/

Arkivbild

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *