Nyheter

Coronaviruset i dag onsdag…

Nyheter Om coronaviruset i dag: Ökning av vårdade på länets sjukhus

• Nationellt – internationellt
Regeringen beslutade igår att häva besöksförbudet på äldreboende från den 1 oktober

• Regionalt
I Jönköpings län noteras från sjuhusen fem vårdade (fyra igår) varav ingen person intensivvårdas. Ingen person har avlidit eller skrivits ut från länets sjukhus under senaste dygnet.

• Lokalt
Totalt har 138 (vid tidigare uppdatering 137) bekräftade fall rapporterats i Vaggeryds kommun och 372 (vid tidigare uppdatering 341) i Värnamo kommun.
Socialförvaltningen i Vaggeryds meddelar att ingen smitta finns inom verksamheten.

• Hög smittrisk
Risken för smittspridning av coronaviruset i Sverige bedöms som hög. Folkhälsomyndigheten uppmanar människor med symtom att undvika sociala kontakter för att inte smitta andra.

Viruset smittar när droppar och sekret överförs, när någon hostar eller nyser, antingen direkt eller via kontakt mellan personer. Tvål och vatten skyddar mot smitta och även handsprit kan hjälpa om du inte har möjlighet att tvätta händerna noga. Hosta och nys in i ditt armveck och undvik att ta på ditt ansikte.

• Vi publicerar inte allt
När det händer saker i vår närhet som engagerar blir det väldigt lätt rykten och olika felaktigheter. Vi är därför noga med att kontrollera exempelvis kommenterar i våra tidningar och tar inte med sådana som är vilseledande.

• En bra plats för att få central information är https://www.krisinformation.se/

Arkivbild

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *