Nyheter

Coronaviruset i dag onsdag…

Nyheter Om coronaviruset i dag: Fler intensivvårdas....

• Nationellt – internationellt

• Regionalt senaste dygnet
I Jönköpings län: 95 vårdas på sjukhus (99 i går) varav 20 intensivvårdas (18) och 1 person intensivvårdas i annat län. Antalet utskrivna är 7 (6). Tre personer har avlidit senaste dygnet (5).

I Kronobergs län rapporteras tre dödsfall senaste dygnet

• Lokalt
Totalt har 525 (vid tidigare uppdatering 498) bekräftade fall rapporterats i Vaggeryds kommun.
Totalt har 2 062 (vid tidigare uppdatering 1 906) bekräftade fall rapporterats i Värnamo kommun.

• Hög smittrisk
Risken för smittspridning av coronaviruset i Sverige bedöms som hög. Folkhälsomyndigheten uppmanar människor med symtom att undvika sociala kontakter för att inte smitta andra.

Viruset smittar när droppar och sekret överförs, när någon hostar eller nyser, antingen direkt eller via kontakt mellan personer. Tvål och vatten skyddar mot smitta och även handsprit kan hjälpa om du inte har möjlighet att tvätta händerna noga. Hosta och nys in i ditt armveck och undvik att ta på ditt ansikte.

• Vi publicerar inte allt
När det händer saker i vår närhet som engagerar blir det väldigt lätt rykten och olika felaktigheter. Vi är därför noga med att kontrollera exempelvis kommenterar i våra tidningar och tar inte med sådana som är vilseledande.

• En bra plats för att få central information är https://www.krisinformation.se/

Arkivbild

Taggar

2 reaktioner på Coronaviruset i dag onsdag…

Eftersom ni dagligen rapporterar om situationen med Coronaviruset så kunde ni kanske rapportera/informera om hur vaccination i kommunen fortskrider. Saknar detta.
När var och hur vaccinationen ska utföras. Varför skulle man inte kunna ha ”drop in” i f.d Coop butiken?

Ja, det vore intressant att få bekräftat att vårdcentralerna inte får vaccin utan att det enbart httills går direkt till kommunens äldreomsorg. Ja, hoppas jag har fel.
76-åring med hjärtproblem

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *