Nyheter

Coronaviruset i dag söndag…

Nyheter Om coronaviruset i dag: Ingen avliden på sjukhus senaste dygnet.  Tre döda i landet. Uppdaterat 14.18

• Nationellt – internationellt
Nu är antalet döda i Sverige 4 659 (+ 3) men det är säkert en fördröjning på grund av helgen

• Regionalt

47 patienter med bekräftad coronavirus får idag, söndag 7 juni 2020, sjukhusvård i Jönköpings län. 13 av patienterna får intensivvård. Under det senaste dygnet har ingen person med bekräftad coronavirus avlidit på länets sjukhus.

Under det senaste dygnet har 1 person med bekräftad coronavirus skrivits ut från sjukhusen i Region Jönköpings län.

Sedan den 13 mars 2020 gör Region Jönköpings län egna analyser av de provtagningar som sker för coronaviruset. Sammanlagt under 2020 har 9985 test analyserats för SARS-CoV-2 i Jönköpings län.


• Lokalt

• Hög smittrisk

Risken för smittspridning av coronaviruset i Sverige bedöms som mycket hög. Folkhälsomyndigheten uppmanar människor med symtom att undvika sociala kontakter för att inte smitta andra.

Viruset smittar när droppar och sekret överförs, när någon hostar eller nyser, antingen direkt eller via kontakt mellan personer. Tvål och vatten skyddar mot smitta och även handsprit kan hjälpa om du inte har möjlighet att tvätta händerna noga. Hosta och nys in i ditt armveck och undvik att ta på ditt ansikte.

• Vi publicerar inte allt
När det händer saker i vår närhet som engagerar blir det väldigt lätt rykten och olika felaktigheter. Vi är därför noga med att kontrollera exempelvis kommenterar i våra tidningar och tar inte med sådana som är vilseledande.

• En bra plats för att få central information är https://www.krisinformation.se/

Arkivbild

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *