Nyheter

Coronaviruset i dag söndag…

Nyheter Om coronaviruset i dag: Första dödsfallet på flera dagar

• Nationellt – internationellt
Från och med nu måste utländska medborgare som vill resa in i Sverige visa ett negativt covid-19-test. Utan ett sådant kommer man inte in i landet. Testet får som huvudregel vara maximalt 48 timmar gammalt, berättade statsministern under gårdagen.

• Regionalt senaste dygnet
I Jönköpings län: 68 vårdas på sjukhus (66 i går) varav 18 intensivvårdas (18). Antalet utskrivna är 2 (1). En person har avlidit det senaste dygnet och det var en med underliggande sjukdom i åldresintervallet 81–90 år (0).


• Lokalt
Risken för smittspridning av coronaviruset i Sverige bedöms som hög. Folkhälsomyndigheten uppmanar människor med symtom att undvika sociala kontakter för att inte smitta andra.

Totalt har 700 (vid tidigare uppdatering 667) bekräftade fall rapporterats i Vaggeryds kommun.
Totalt har 2 528 (vid tidigare uppdatering 2 445) bekräftade fall rapporterats i Värnamo kommun.

Viruset smittar när droppar och sekret överförs, när någon hostar eller nyser, antingen direkt eller via kontakt mellan personer. Tvål och vatten skyddar mot smitta och även handsprit kan hjälpa om du inte har möjlighet att tvätta händerna noga. Hosta och nys in i ditt armveck och undvik att ta på ditt ansikte.

• Vi publicerar inte allt
När det händer saker i vår närhet som engagerar blir det väldigt lätt rykten och olika felaktigheter. Vi är därför noga med att kontrollera exempelvis kommenterar i våra tidningar och tar inte med sådana som är vilseledande.

• En bra plats för att få central information är https://www.krisinformation.se/

Arkivbild

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *