Nyheter

Coronaviruset i dag söndag…

Nyheter Om coronaviruset i dag: Fler intensivvårdas på länets sjukhus.

• Nationellt – internationellt
Vaccinationsprognosen skjuts fram en månad, till den 5 september, då ska alla över 18 år fått sin första dos.

• Regionalt senaste dygnet
I Jönköpings län: 56 vårdas på sjukhus (59 i går) varav 14 intensivvårdas (13). 0 intensivvårdas i annat län (0). Antalet utskrivna är 6 (8). Ingen person har avlidit (1).

Smittspridningen minskar för andra veckan i rad i Jönköpings län och allt fler vaccineras. Därför öppnar nu smittskyddsläkare Malin Bengnér för ett midsommarfirande. ”Kan vi hålla igen och avstå från stora firanden så finns ett hopp om att vi kanske kan fira midsommar på ett annat sätt”, säger hon.

• Lokalt

Här finns länk till kommunsiffror från Folkhälsomyndighetens hemsida. 

Risken för smittspridning av coronaviruset i Sverige bedöms som hög. Folkhälsomyndigheten uppmanar människor med symtom att undvika sociala kontakter för att inte smitta andra.

Viruset smittar när droppar och sekret överförs, när någon hostar eller nyser, antingen direkt eller via kontakt mellan personer. Tvål och vatten skyddar mot smitta och även handsprit kan hjälpa om du inte har möjlighet att tvätta händerna noga. Hosta och nys in i ditt armveck och undvik att ta på ditt ansikte.

• Vi publicerar inte allt
När det händer saker i vår närhet som engagerar blir det väldigt lätt rykten och olika felaktigheter. Vi är därför noga med att kontrollera exempelvis kommenterar i våra tidningar och tar inte med sådana som är vilseledande.

• En bra plats för att få central information är https://www.krisinformation.se/

Arkivbild

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *