Nyheter

Coronaviruset i dag tisdag…

Nyheter Om coronaviruset i dag: Besöksförbud på kommunala äldre- och omsorgsboende i Vaggeryds kommun

• Nationellt
33 personer totalt har avlidit i landet med anledning av coronavirus och 2 016 personer är smittade. Nationella prov i grund och gymnasieskolan ställs in.

• Regionalt
Antalet bekräftat smittade personer i Jönköpings län är 56 personer. Tio av dem behöver sjukhusvård, varav två på intensivvårdskliniken. Totalt är 500 personer i länet testats men mörkertalet är stort. Personer med gott allmäntillstånd som får symtom på coronasmitta testas inte, utan råds att isolera sig.

• Kommunalt
Besöksförbud gäller på Vaggeryds kommuns äldre- och omsorgsboende. Vaggeryds kommun presenterade stödåtgärder till näringslivet under gårdagen.

• Gränser
Fler och fler länder stänger sina gränder på grund av risk för coronasmittan

• Hög smittrisk
Risken för smittspridning av coronaviruset i Sverige bedöms som mycket hög. Folkhälsomyndigheten uppmanar människor med symtom att undvika sociala kontakter för att inte smitta andra.

Viruset smittar när droppar och sekret överförs, när någon hostar eller nyser, antingen direkt eller via kontakt mellan personer. Tvål och vatten skyddar mot smitta och även handsprit kan hjälpa om du inte har möjlighet att tvätta händerna noga. Hosta och nys in i ditt armveck och undvik att ta på ditt ansikte.

• Vi publicerar inte allt
När det händer saker i vår närhet som engagerar blir det väldigt lätt rykten och olika felaktigheter. Vi är därför noga med att kontrollera exempelvis kommenterar i våra tidningar och tar inte med sådana som är vilseledande. Vi har de senaste dagarna tagit bort ett tiotal sådana kommentarer, främst om ryktesspridning kring coronavirus på skolor.

• En bra plats för att få central information är https://www.krisinformation.se/

Arkivbild

Taggar

1 reaktion på Coronaviruset i dag tisdag…

Nu har räkningen på dödsfall ballat ur den 22-3= 23 dödsfall 23-3 sa man först 4 fall senare säger man 12 totalt och då säger man plötsligt totalt 33 det måste vara 35 dödsfall totalt
.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *