Nyheter

Coronaviruset i dag tisdag…

Nyheter Om coronaviruset i dag: 37 personer vårdas på länets sjukhus. En person har avlidit senaste dygnet

• Nationellt – internationellt
De lokala restriktionerna varierar något från region till region, men dessa gäller för de flesta. 

– Avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. Nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek kan göras.

– Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.

– Om möjligt undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med. Det innebär bland annat en avrådan från att arrangera eller delta i en fest eller liknande socialt umgänge.

• Regionalt
Vid länets sjukhus vårdas idag 37 personer (32 igår). Fyra personer intensivvårdas (fyra igår). En person har avlidit under senaste dygnet, personen var 51 – 60 år med underliggande sjukdom. Tre personer har skrivits ut senaste dygnet (två igår).

• Lokalt
Totalt har 255 (vid tidigare uppdatering 211 förra veckan) bekräftade fall rapporterats i Vaggeryds kommun. I nuläget är det sex personer smittade i verksamheten och totalt 30 fall av smitta har bekräftats sedan första fallet i mitten på april inom socialförvaltningens verksamhet.

Totalt har 910 (vid tidigare uppdatering 789 förra veckan) bekräftade fall rapporterats i Värnamo kommun.

• Hög smittrisk
Risken för smittspridning av coronaviruset i Sverige bedöms som hög. Folkhälsomyndigheten uppmanar människor med symtom att undvika sociala kontakter för att inte smitta andra.

Viruset smittar när droppar och sekret överförs, när någon hostar eller nyser, antingen direkt eller via kontakt mellan personer. Tvål och vatten skyddar mot smitta och även handsprit kan hjälpa om du inte har möjlighet att tvätta händerna noga. Hosta och nys in i ditt armveck och undvik att ta på ditt ansikte.

• Vi publicerar inte allt
När det händer saker i vår närhet som engagerar blir det väldigt lätt rykten och olika felaktigheter. Vi är därför noga med att kontrollera exempelvis kommenterar i våra tidningar och tar inte med sådana som är vilseledande.

• En bra plats för att få central information är https://www.krisinformation.se/

Arkivbild

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *