Nyheter

Coronaviruset i dag tisdag

Nyheter Om coronaviruset i dag: 19 sjukhusvårdas i Region Jönköpings län.

• Nationellt – internationellt
Regeringen har beslutat att nya restriktioner gäller från 23 december. Länk finns här

• Regionalt senaste dygnet Jönköpings län: 19 personer (20 i går) vårdas på sjukhus varav 4 (5) personer intensivvårdas. Ingen person har avlidit.

• Lokalt

Här finns länk till kommunsiffror från Folkhälsomyndighetens hemsida. 

Risken för smittspridning av coronaviruset i Sverige bedöms som hög. Folkhälsomyndigheten uppmanar människor med symtom att undvika sociala kontakter för att inte smitta andra.

Viruset smittar när droppar och sekret överförs, när någon hostar eller nyser, antingen direkt eller via kontakt mellan personer. Tvål och vatten skyddar mot smitta och även handsprit kan hjälpa om du inte har möjlighet att tvätta händerna noga. Hosta och nys in i ditt armveck och undvik att ta på ditt ansikte.

• Vi publicerar inte allt
När det händer saker i vår närhet som engagerar blir det väldigt lätt rykten och olika felaktigheter. Vi är därför noga med att kontrollera exempelvis kommenterar i våra tidningar och tar inte med sådana som är vilseledande.

• En bra plats för att få central information är https://www.krisinformation.se/

Arkivbild

Taggar

Dela


1 reaktion på Coronaviruset i dag tisdag

Statistik och fakta är intressant.
Jämför man siffrorna med inlagda från exakt ett år sen (innan vaccineringen tog fart) såg det ut enligt följande på våra regionsjukhus i länet.

28 December 2020:
Antal sjukhusvårdande = 90
varav 17 på IVA
samt varav 1 intensivvårdad i annan region
samt 5 Avlidna.

Vaccinationen skyddar mot död och allvarlig sjukdom, detta är något man delgivit hela tiden från myndigheter/forskare med flera och det visar ganska tydligt att de hade rätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *