Nyheter

Coronaviruset i dag torsdag…

Nyheter Om coronaviruset i dag: Intensivvårdade länsbor ökar i antal

• Nationellt – internationellt
Regeringen har beslutat om en förlängning av besöksförbudet på äldreboenden med anledning av det nya coronaviruset. Förbudet sträcker sig fram till den 31 augusti 2020.

• Regionalt
37 personer vårdas på länets sjukhus varav elva personer på intensivvårdsavdelning och fem personer intensivvårdas i annan region. Fyra personer har skrivits ut och en person har avlidit senaste dygnet. Den avlidna hade underliggande sjukdom.

• Lokalt
Regionen meddelade i torsdags att 209 bekräftade fall finns i Värnamo kommun och 74 bekräftade fall i Vaggeryds kommun.

• Hög smittrisk

Risken för smittspridning av coronaviruset i Sverige bedöms som mycket hög. Folkhälsomyndigheten uppmanar människor med symtom att undvika sociala kontakter för att inte smitta andra.

Viruset smittar när droppar och sekret överförs, när någon hostar eller nyser, antingen direkt eller via kontakt mellan personer. Tvål och vatten skyddar mot smitta och även handsprit kan hjälpa om du inte har möjlighet att tvätta händerna noga. Hosta och nys in i ditt armveck och undvik att ta på ditt ansikte.

• Vi publicerar inte allt
När det händer saker i vår närhet som engagerar blir det väldigt lätt rykten och olika felaktigheter. Vi är därför noga med att kontrollera exempelvis kommenterar i våra tidningar och tar inte med sådana som är vilseledande.

• En bra plats för att få central information är https://www.krisinformation.se/

Arkivbild

Taggar

Dela


1 reaktion på Coronaviruset i dag torsdag…

Sverige har världens mest upplysta strategi för att bekämpa coronasmittan. Inget annat land har hanterat pandemin med samma klokhet. Endast Lukasjenkos Vitryssland och Bolsonaros Brasilien har kommit i närheten.

Sveriges strategi bygger på principen ”frihet under ansvar”, vilket innebär att vuxna människor behandlas just som vuxna. Det är en princip som genomsyrar vårt frihetliga svenska samhälle. Här tar människor sitt ansvar och myndigheterna lägger sig inte i.
Så fungerar det i Sverige. Frihet under ansvar. Ibland.

Ett förslag är att tillämpa principen på fler områden där människor riskerar att dö.

Till exempel på motorvägarna. Varför ska staten komma dit och slänga med sina förbud? Ansvarstagande svenskar vet själva hur de ska ta sig hem efter den blöta festen på novemberkvällen. Vi måste lita på att medborgarna kan ta eget ansvar. Som Anders Tegnell skulle ha sagt: en trafiksäkerhetsstrategi är bara hållbar om den bygger på individers eget ansvar, för folk tröttnar på fartregler i längden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *