Nyheter

Coronaviruset i dag torsdag…

Nyheter Om coronaviruset i dag: Ingen nedgång i länet utan nu vårdas  49 på sjukhusen. Uppdaterat 15.55

• Nationellt – internationellt
Hela landet: 35 727 sjukdomsfall (21 105 kvinnor, 14 622 män), 2 032 intensivårdade (528 – 1 504) och 4 266 avlidna (1 918 – 2 348).

• Regionalt

49 patienter med bekräftad coronavirus får idag torsdag 28 maj 2020 sjukhusvård i Jönköpings län. 13 av patienterna får intensivvård.

Under det senaste dygnet har fyra personer med bekräftad coronavirus skrivits ut från sjukhusen i Region Jönköpings län.

Sedan den 13 mars 2020 gör Region Jönköpings län egna analyser av de provtagningar som sker för coronaviruset. Sammanlagt under 2020 har 8008 test analyserats för SARS-CoV-2 i Jönköpings län.


• Lokalt


• Hög smittrisk
Risken för smittspridning av coronaviruset i Sverige bedöms som mycket hög. Folkhälsomyndigheten uppmanar människor med symtom att undvika sociala kontakter för att inte smitta andra.

Viruset smittar när droppar och sekret överförs, när någon hostar eller nyser, antingen direkt eller via kontakt mellan personer. Tvål och vatten skyddar mot smitta och även handsprit kan hjälpa om du inte har möjlighet att tvätta händerna noga. Hosta och nys in i ditt armveck och undvik att ta på ditt ansikte.

• Vi publicerar inte allt
När det händer saker i vår närhet som engagerar blir det väldigt lätt rykten och olika felaktigheter. Vi är därför noga med att kontrollera exempelvis kommenterar i våra tidningar och tar inte med sådana som är vilseledande. Vi har de senaste dagarna tagit bort ett tiotal sådana kommentarer, främst om ryktesspridning kring coronavirus på skolor.

• En bra plats för att få central information är https://www.krisinformation.se/

Arkivbild

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *